home

Barbara de Lange ontvangt Letterenfonds Vertaalprijs 2023

29 september 2023

De Letterenfonds Vertaalprijs 2023 gaat naar Barbara de Lange, literair vertaalster Engels-Nederlands. Hiermee wordt niet alleen de hoge kwaliteit van haar vertaaloeuvre maar ook haar inzet als literair ambassadeur bekroond. Aan de prijs is een bedrag van 15.000 euro verbonden. De uitreiking vindt plaats op 8 december tijdens de Literaire Vertaaldagen in de Rode Hoed in Amsterdam.

Lees meer

Vacature: Coördinator Caribisch deel van het Koninkrijk

16-20 uur per week op ZZP-basis

28 september 2023

Wil jij bijdragen aan een goede relatie tussen de Rijkscultuurfondsen en het Caribisch deel van het koninkrijk en aan de ontwikkeling van een sterk en gevarieerd cultureel veld in het hele Koninkrijk? Heb je ervaring in de culturele sector en in relatie tot het Caribisch deel van het Koninkrijk en zie jij wat er allemaal nog meer mogelijk zou kunnen zijn?

Als Coördinator Caribisch deel van het Koninkrijk ben je een onmisbare spil in het aanjagen van nieuwe relaties en een beter wederzijds begrip. Je coördineert de inspanningen van de Rijkscultuurfondsen met betrekking tot het Caribisch deel van het koninkrijk en draagt bij aan communicatie, uitwisseling, kennisdeling en betere dienstverlening.

Lees meer
Literaire uitwisselingen
Futuro Presente
Leipzig 2024: Alles Ausser Flach
Stage inclusief

Uitgelicht

omslag

Anjet Daanje

Het lied van ooievaar en dromedaris

(Passage, 2022)

This masterful novel spans two centuries in a mosaic of styles and genres. Its central…

Lees meer
omslag

Pim Lammers

Ik denk dat ik ontvoerd ben

(Querido, 2022)

About struggling with homework, about not being a man but not a woman either, about…

Lees meer
omslag

Valentijn Hoogenkamp

Antiboy

(De Bezige Bij, 2022)

Antiboy takes place at the messy intersection between gender and orientation, gender…

Lees meer
omslag

Tijs Goldschmidt

Wolven op het ruiterpad

(Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2022)

Goldschmidt’s essays have been dubbed ‘Goldschmidt Variations’ in the past. Nothing…

Lees meer

Blog

Een reisverslag

Dorien de Wit

27 september 2023

Mijn nieuwe fiets is oranje met een mandje aan het stuur. Over de keien van de binnenstad rammelt hij de hele route tot aan mijn tijdelijke huis op de berg. Als ik een paar weken later met een geschaafde elleboog bij de fietsenmaker sta, omdat na een bocht mijn voorwiel mijn stuur niet meer gehoorzaamt, vertelt hij me dat het door die keien komt. Alles trilt hier los.

Lees meer

Nieuwsbrief

Het Nederlands Letterenfonds verstuurt min of meer maandelijks een nieuwsbrief met informatie over onder meer nieuwe subsidieregelingen, deadlines voor aanvraagrondes, open oproepen voor residenties en andere programma’s, en blogs van schrijvers en vertalers. Via dit aanmeldformulier kun je je abonneren.