Ontwikkelbeurzen auteurs

Het Nederlands Letterenfonds wil talentontwikkeling bevorderen en de deskundigheid en kwaliteit van literaire schrijvers verbeteren. Met deze regeling kun je als schrijver een subsidie aanvragen voor je eigen professionele ontwikkeling. Let op: deze ontwikkelbeurs is uitsluitend voor schrijvers die ook een projectsubsidie ontvangen vanuit de regeling projectsubsidies voor publicaties.

Voor wie
Schrijvers die al een projectsubsidie ontvangen
Voor wat
Begeleiding, coaching, scholing en reiskosten
Deadline
15 januari ervaren schrijvers / 15 maart starters / 15 juni oeuvrebouwers
Hoeveel
Maximaal € 2.500
Subsidieplafond
€ 75.000

Waarvoor?

Je kunt kiezen voor een vorm van scholing, coaching, of begeleiding die op dat moment bij de professionele ontwikkeling past. Ook reis- of verblijfskosten voor studiedoeleinden in binnen- of buitenland kunnen met een ontwikkelbeurs worden bekostigd.

Wie komt in aanmerking?

Wanneer je een schrijver bent die gelijktijdig een aanvraag voor projectsubsidie voor publicaties voor schrijvers van literair werk hebt gedaan die is gehonoreerd.

Hoeveel?

Er kan een specifiek bedrag op maat aangevraagd worden voor een ontwikkelplan. Motivatie en onderbouwing is verplicht. Het maximumbedrag dat aangevraagd kan worden is € 2.500.

Voorwaarden voor aanmelding

De ontwikkelbeurs kan uitsluitend worden aangevraagd als je ook ook een aanvraag doet voor een projectsubsidie. Deze aanvragen moeten gelijktijdig worden ingediend. 

Start je aanvraag

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan ben je klaar om de aanvraag te starten! Zie downloads voor extra informatie, uitgebreide voorwaarden en eventuele voorbeelddocumenten. De volledige geldende subsidievereisten staan in de subsidieregeling zoals gepubliceerd in de Staatscourant.

Let op: Er worden bij deze regeling drie groepen schrijvers onderscheiden met elk een eigen aanvraagmoment: 

Starters

zowel recent gedebuteerde literaire schrijvers, als schrijvers die inmiddels twee literaire titels hebben gepubliceerd. Deadline: 15 maart

Oeuvrebouwers

schrijvers die al minimaal drie literaire titels hebben gepubliceerd en minder dan vijf projectsubsidies c.q. werkbeurzen hebben ontvangen. Deadline: 15 juni.

Ervaren schrijvers

Schrijvers die al minimaal vijf projectsubsidies en/of stimulerings- of werkbeurzen hebben ontvangen. Deadline: 15 januari

Veelgestelde vragen

Xenia van Diest