Spreekuur voor debutanten

10 januari 2024

Ben je bezig met het schrijven van je tweede literaire boek en ben je van plan om voor komende 15 maart een aanvraag in te dienen in de startersronde van de regeling Projectsubsidies voor publicaties? Dan ben je van harte welkom op ons inloopspreekuur, waar je live of online al je vragen kunt stellen over je aanvraag of het proces. Het spreekuur zal plaatsvinden op woensdag 31 januari en vrijdag 2 februari.

Als je na 1 januari 2021 gedebuteerd bent met een literair boek en voor dat debuut een contract hebt afgesloten bij een uitgeverij dat voldoet aan de voorwaarden van het Modelcontract GAU/Auteursbond, kun je waarschijnlijk een subsidieaanvraag indienen voor het schrijven van je tweede boek. De deadline voor het indienen van een aanvraag in de startersronde van de regeling Projectsubsidies voor publicaties is op 15 maart.

Schrijvers die aan hun derde literaire boek gaan werken, kunnen tijdens deze ronde ook een aanvraag indienen. Ook zij welkom op het spreekuur.

Om deel te nemen aan het inloopspreekuur (online of op het kantoor van het Letterenfonds in Amsterdam), meld je je uiterlijk vrijdag 26 januari aan via het online formulier hieronder.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Raoul Markaban, r.markaban@letterenfonds.nl.

NIEUWS - 19.04.2024

Niña Weijers nieuwe juryvoorzitter Europese Literatuurprijs 2024

Schrijver Niña Weijers is de nieuwe juryvoorzitter van de Europese Literatuurprijs, de prijs voor de beste in het Nederlands vertaalde Europese roman. De jury bestaat behalve Weijers uit boekverkoper Astrid Bamberg, schrijver en wetenschapper Ilse Josepha Lazaroms, oud-winnaar en vertaler Karina van Santen en boekverkoper Ronnie Terpstra. Samen selecteren zij de shortlist en winnaar van de Europese Literatuurprijs 2024. De longlist van de prijs wordt samengesteld door boekhandels uit heel Nederland. Bijzonder is dat het prijzengeld dit jaar voor zowel de auteur als vertaler uit € 10.000 bestaat, waarmee het prijzengeld voor de vertaler verdubbeld is.

NIEUWS - 11.04.2024

Tjibbe Veldkamp wint Woutertje Pieterse Prijs 2024

De Woutertje Pieterse Prijs voor het mooiste kinderboek gaat naar schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Mark Janssen. Zij ontvangen de prijs voor 'De jongen die van de wereld hield', een magisch-realistisch jeugdboek dat volgens de jury alles in zich heeft om een klassieker te worden. Tjibbe Veldkamp werd voor het schrijven van dit boek ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

NIEUWS - 05.04.2024

Uitreiking Else Otten Übersetzerpreis 2023

Op de Leipziger Buchmesse ontvingen vertalers Christina Siever en Simone Schroth de Else Otten Übersetzerpreis 2023. De prijs voor de beste Duitse vertaling van een Nederlandstalig literair werk wordt eenmaal in de drie jaar uitgereikt door het Nederlands Letterenfonds.

NIEUWS - 04.04.2024

Nederland en Vlaanderen gastland op Gothenburg Book Fair 2027

Nederland en Vlaanderen zullen in 2027 gezamenlijk gastland zijn op de Gothenburg Book Fair, de grootste boekenbeurs van Scandinavië. Het Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen organiseren het gastlandschap, dat nieuwe Nederlandstalige stemmen zal introduceren in Zweden en in het verlengde daarvan heel Scandinavië.