Eindpresentatie Slow Writing Lab

19 januari 2024

Op vrijdag 19 januari vindt in Mediamatic in Amsterdam de eindpresentatie plaats van Slow Writing Lab 2023. Het afgelopen jaar heeft de achtste lichting van dit talentontwikkelingsprogramma de ruimte gekregen om hun schrijverschap te ontwikkelen. De makers hebben een vol jaar achter de rug waarin ze met elkaar hebben geschreven, feedback hebben gegeven, nieuwe perspectieven hebben verworven en deze eindpresentatie in elkaar hebben geweven. De jonge schrijvers brengen gezamenlijk een bundel uit die ze graag delen op deze avond.

Deelnemers Slow Writing Lab

De deelnemers van het Slow Writing Lab 2023 zijn zowel geschoolde als autodidacte makers, uit Nederland en België. De geselecteerde deelnemers en de aangesloten organisaties zijn:

 • Houda Bibouda - Poetry Circle Nowhere (Amsterdam)

 • Tine Decraemer - RITCS (Brussel)

 • Stan Frijsinger - ArtEZ (Arnhem)

 • Hasan Gök - Poetry Circle Nowhere (Amsterdam)

 • Mila Haak - HKU (Utrecht)

 • Wietse Leenders - ArtEZ (Arnhem)

 • Sefora Sam - Mama’s Open Mic (Antwerpen)

 • Joachim Schoones - Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam)

 • Tine Tabak - HKU (Utrecht)

 • Mona Thijs - Woordkunst (Antwerpen)

 • Emma Wiersma - Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam)

 • Sumai Yahya - El Hizjra (Amsterdam)

Over het Slow Writing Lab

Het Slow Writing Lab is een van de talentontwikkelingsprogramma’s van het Nederlands Letterenfonds. Het Lab biedt nog niet gepubliceerde schrijvers een ‘vrije master’ die geheel gericht is op verdere ontwikkeling van hun individuele schrijverschap. Het programma biedt ruimte voor onderzoek en verdieping, het opdoen van (nieuwe) vaardigheden, het ontwikkelen van competenties, (beroeps)oriëntatie en professionele groei.

c_quick_links react component not yet created in the frontend.
Make sure to add this to the BlockGenerator component

NIEUWS - 19.04.2024

Niña Weijers nieuwe juryvoorzitter Europese Literatuurprijs 2024

Schrijver Niña Weijers is de nieuwe juryvoorzitter van de Europese Literatuurprijs, de prijs voor de beste in het Nederlands vertaalde Europese roman. De jury bestaat behalve Weijers uit boekverkoper Astrid Bamberg, schrijver en wetenschapper Ilse Josepha Lazaroms, oud-winnaar en vertaler Karina van Santen en boekverkoper Ronnie Terpstra. Samen selecteren zij de shortlist en winnaar van de Europese Literatuurprijs 2024. De longlist van de prijs wordt samengesteld door boekhandels uit heel Nederland. Bijzonder is dat het prijzengeld dit jaar voor zowel de auteur als vertaler uit € 10.000 bestaat, waarmee het prijzengeld voor de vertaler verdubbeld is.

NIEUWS - 11.04.2024

Tjibbe Veldkamp wint Woutertje Pieterse Prijs 2024

De Woutertje Pieterse Prijs voor het mooiste kinderboek gaat naar schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Mark Janssen. Zij ontvangen de prijs voor 'De jongen die van de wereld hield', een magisch-realistisch jeugdboek dat volgens de jury alles in zich heeft om een klassieker te worden. Tjibbe Veldkamp werd voor het schrijven van dit boek ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

NIEUWS - 05.04.2024

Uitreiking Else Otten Übersetzerpreis 2023

Op de Leipziger Buchmesse ontvingen vertalers Christina Siever en Simone Schroth de Else Otten Übersetzerpreis 2023. De prijs voor de beste Duitse vertaling van een Nederlandstalig literair werk wordt eenmaal in de drie jaar uitgereikt door het Nederlands Letterenfonds.

NIEUWS - 04.04.2024

Nederland en Vlaanderen gastland op Gothenburg Book Fair 2027

Nederland en Vlaanderen zullen in 2027 gezamenlijk gastland zijn op de Gothenburg Book Fair, de grootste boekenbeurs van Scandinavië. Het Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen organiseren het gastlandschap, dat nieuwe Nederlandstalige stemmen zal introduceren in Zweden en in het verlengde daarvan heel Scandinavië.