Eindpresentatie Slow Writing Lab

19 januari 2024

Op vrijdag 19 januari vindt in Mediamatic in Amsterdam de eindpresentatie plaats van Slow Writing Lab 2023. Het afgelopen jaar heeft de achtste lichting van dit talentontwikkelingsprogramma de ruimte gekregen om hun schrijverschap te ontwikkelen. De makers hebben een vol jaar achter de rug waarin ze met elkaar hebben geschreven, feedback hebben gegeven, nieuwe perspectieven hebben verworven en deze eindpresentatie in elkaar hebben geweven. De jonge schrijvers brengen gezamenlijk een bundel uit die ze graag delen op deze avond.

Deelnemers Slow Writing Lab

De deelnemers van het Slow Writing Lab 2023 zijn zowel geschoolde als autodidacte makers, uit Nederland en België. De geselecteerde deelnemers en de aangesloten organisaties zijn:

  • Houda Bibouda - Poetry Circle Nowhere (Amsterdam)

  • Tine Decraemer - RITCS (Brussel)

  • Stan Frijsinger - ArtEZ (Arnhem)

  • Hasan Gök - Poetry Circle Nowhere (Amsterdam)

  • Mila Haak - HKU (Utrecht)

  • Wietse Leenders - ArtEZ (Arnhem)

  • Sefora Sam - Mama’s Open Mic (Antwerpen)

  • Joachim Schoones - Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam)

  • Tine Tabak - HKU (Utrecht)

  • Mona Thijs - Woordkunst (Antwerpen)

  • Emma Wiersma - Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam)

  • Sumai Yahya - El Hizjra (Amsterdam)

Over het Slow Writing Lab

Het Slow Writing Lab is een van de talentontwikkelingsprogramma’s van het Nederlands Letterenfonds. Het Lab biedt nog niet gepubliceerde schrijvers een ‘vrije master’ die geheel gericht is op verdere ontwikkeling van hun individuele schrijverschap. Het programma biedt ruimte voor onderzoek en verdieping, het opdoen van (nieuwe) vaardigheden, het ontwikkelen van competenties, (beroeps)oriëntatie en professionele groei.

c_quick_links react component not yet created in the frontend.
Make sure to add this to the BlockGenerator component

NIEUWS - 02.07.2025

Greetje Heemskerk vertrekt bij Nederlands Letterenfonds

Greetje Heemskerk (1961) vertrekt bij het Nederlands Letterenfonds. Zij begon in 2002 als projectmedewerker literaire non-fictie en bekleedde daarna verschillende andere rollen (afdelingshoofd, MT-lid, fondsensecretaris, beleidsstrateeg) binnen het fonds.

Shortlist Toneelschrijfprijs 2025

NIEUWS - 30.06.2025

Drie theaterauteurs maken kans op de Toneelschrijfprijs 2025

Welke theatertekst wordt uitgeroepen tot het beste Nederlandstalige werk van 2024? De jury maakt vandaag de drie nominaties van de Toneelschrijfprijs 2025 bekend. Alfabetisch gerangschikt op voornaam van de auteur: ‘Wunderbaum speelt live (online gaat het mis)’ van Annelies Verbeke, ‘Europese man, een kroniek’ van Carl von Winckelmann en ‘Pygmalion, of de billen van het beeld’ van David Roos.

NIEUWS - 24.06.2025

Shortlist Europese Literatuurprijs 2025

Vier schrijvers en vijf vertalers uit het Catalaans, Engels, Spaans en Tsjechisch maken kans op de Europese Literatuurprijs 2025. De prijs bekroont de beste hedendaagse Europese roman, die in het afgelopen jaar in Nederlandse vertaling is verschenen. De shortlist komt volgens de jury onder leiding van juryvoorzitter Niña Weijers voort ‘uit een mengeling van onze individuele smaken en standaarden, soms verhitte gesprekken en een gedeelde liefde voor taal en stijl die blijk geven van gevoeligheid, scherpzinnigheid en eigenheid.’

NIEUWS - 20.06.2025

Eerste Letterenfonds Vertaaltalent Prijs uitgereikt aan Charlotte van Rooden

De Letterenfonds Vertaaltalent Prijs 2025 is vanmiddag uitgereikt aan Charlotte van Rooden voor haar overtuigende vertalingen uit het Roemeens. “Ze beweegt zich schijnbaar moeiteloos tussen totaal verschillende stijlen en registers, mede dankzij een indrukwekkende woordenschat”, aldus de jury. Ze ontving de prijs uit handen van Romkje de Bildt, directeur van het Nederlands Letterenfonds. Met de nieuwe prijs bekroont het Nederlands Letterenfonds vertalers die al in de opbouw van een vertaaloeuvre blijk geven van een opvallend talent. Aan de prijs is een bedrag van € 10.000 verbonden.