#NieuweStukken vierde lichting schrijvers van start

15 mei 2023

Toekenningen

Deze maand gaat een vierde lichting schrijvers van start met #NieuweStukken. Als onderdeel van dit ontwikkelingstraject krijgen veertien beginnende schrijvers de ruimte om nieuwe verhalen voor het theater te schrijven.

Kick-off vierde editie

Voor deze editie van #NieuweStukken zijn de volgende schrijvers geselecteerd: Hélène Christelle Munganyende, Stuart Rahan, Alara Adilow, Soraya Shawki, Nicole van den Berg, Preston Losack, Veronique Efomi, Benzokarim, Demaro Popken, Djadi Loose, Daniëlle Zawadi, Steff Geelen, Said El Abboudi en Nabil Tkhidousset. Op 31 mei 2023 komen de deelnemers bij elkaar voor een eerste workshop, die tevens de aftrap van het traject vormt.

Hélène Christelle Munganyende, Benzokarim en Daniëlle Zawadi namen in het verleden deel aan het Letterenfonds-talentontwikkelingsprogramma Slow Writing Lab. Alara Adilow ontving in 2022 een eerste projectsubsidie van het Letterenfonds.

Het traject

De geselecteerde schrijvers volgen een traject van acht maanden waarin ze theaterteksten schrijven en hun schrijverschap verder ontwikkelen. Ze volgen daarvoor diverse workshops en werken samen met een ervaren coach: Zeinab El Bouni. Het resulterende werk wordt op vrijdag 16 februari 2024 gepresenteerd tijdens een evenement van Explore the North in Leeuwarden.

Over #NieuweStukken

De subsidieregeling #NieuweStukken ondersteunt beginnende schrijvers bij het schrijven en presenteren van nieuwe verhalen.

Het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten voeren de regeling gezamenlijk uit. Daarbij wordt samengewerkt met partners die ervaring hebben met het produceren van theaterteksten en een aanvullend netwerk bieden. De betrokken organisaties zijn: Bijlmer Parktheater, El Hizjra, Explore the North, Filling the Gap, Mensen Zeggen Dingen, Poetry Circle en Theater Zuidplein.