vacatures

32 uur per week

Vacature: Medewerker financiële administratie

11 september 2023

Het Nederlands Letterenfonds is op zoek naar een enthousiaste medewerker financiële administratie die graag een bijdrage levert aan de cultuursector. Je bent zelfstandig en initiatiefrijk, werkt accuraat en integer en speelt graag een centrale rol in de administratieve processen.

De functie

Als medewerker financiële administratie ben je verantwoordelijk voor het voeren van een effectieve en efficiënte financiële administratie binnen het fonds. Zo draag je zorg voor het beheer van de financiële middelen, de financiële afhandeling van verstrekte en ontvangen subsidies, en de grootboek- en crediteurenadministratie. Samen met de controller werk je aan rapportages en de Jaarrekening.

Over collega’s gesproken, is het natuurlijk van belang om te weten in welk team je terecht komt. Het team Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen soepel verlopen zodat het fonds goed functioneert, en daarmee een belangrijke bijdrage kan leveren aan het literaire veld. Naast Financiën vallen ook HR, ICT, secretariaat en huisvesting onder het team Bedrijfsvoering. Het team wordt gecoördineerd door de controller van het fonds. Hiërarchisch valt het team onder de directeur interne zaken.

Verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor het voeren van de dagelijkse financiële administratie. Je verricht de grootboek- en crediteurenadministratie en je onderhoudt de contacten met de bank en het Ministerie van Financiën. Je ziet toe op de juiste financiële afwikkeling van subsidiebesluiten. Ook de financiële administratie van de gelieerde stichtingen vallen onder je verantwoordelijkheid. Je ondersteunt verder de controller met rapportages en je bent verantwoordelijk voor tijdige aanlevering van mutaties bij de Kamer van Koophandel en de bank.

Wat neem je mee?

Omdat we een kleine organisatie zijn met zo’n 40 medewerkers, zijn we op zoek naar iemand met een generiek finance-profiel. Daarnaast geloven we in de kracht van inzet, interesse en ontwikkeling. Herken je jezelf niet in alle punten maar ben je wel enthousiast over de functie, ook dan ontvangen we graag je sollicitatie.

Naast een relevante opleiding en/of werkervaring zijn we op zoek naar iemand met de volgende kennis en competenties:

  • Je hebt kennis van financiële applicaties en automatiseringspakketten (Exact is een pre);
  • Je hebt kennis van alle actuele wet- en regelgeving;
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden, je bent makkelijk aanspreekbaar;
  • Je bent integer en verantwoordelijk, je gaat goed om met vertrouwelijke informatie;
  • Plannen, prioriteren en afstemmen ligt je goed. Je vindt het prettig om periodieke taken af te wisselen met ruimte voor reflectie en ontwikkeling;
  • Je bent proactief, initiatiefrijk en nauwkeurig
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je kan goed zelfstandig werken.

Nederlands Letterenfonds

Het Nederlands Letterenfonds is het publieke fonds voor literatuur in het Nederlands, Fries, Papiaments en Nederlandse Gebarentaal. Het Letterenfonds is één van de zes door het Rijk gefinancierde cultuurfondsen. Het fonds wil bijdragen aan een belezen, intelligente en creatieve samenleving waarin de rol van de letteren, van schrijvers en vertalers, wordt erkend en gewaardeerd. We zijn ervan overtuigd dat literatuur vormt, vermaakt en het kritisch denkvermogen stimuleert. En we geloven dat literatuur ook buiten het boek van grote waarde is.

In opdracht van de minister van OCW is het fonds verantwoordelijk voor het bevorderen van de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en de promotie in binnen- en buitenland. Het fonds verstrekt subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers, tijdschriften en festivals en zet zich in voor een rijk en divers literair klimaat, met oog voor literair erfgoed en nieuwe ontwikkelingen in het boekenvak en de letterencultuur.

Het Nederlands Letterenfonds is gevestigd in Amsterdam.

Wij bieden

Een uitdagende baan in een prettige en collegiale werkomgeving bij een van de rijkscultuurfondsen, waarin je je kwaliteiten kan inzetten en verder ontwikkelen. Het fonds verhoudt zich onafhankelijk en betrokken tot vele partijen in het (inter)nationale literaire veld, van makers tot festivals en uitgeverijen. We bieden een contract van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling voor 32 uur per week (0,89 fte). De functie is ingeschaald in schaal 9 van de CAO Rijk (bandbreedte € 3.119 – € 4.375 fulltime per maand op basis van een 36-urige werkweek). Daarnaast is er een vaste dertiende maand en ruimte voor scholing.

Diversiteit

Het Nederlands Letterenfonds ondersteunt een divers palet van projecten, makers en instellingen en hecht daarom veel belang aan verschillende perspectieven. We streven naar diversiteit in onze organisatie, teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Daarom nodigen we iedereen die past binnen dit profiel van harte uit om te solliciteren, ongeacht geslacht, culturele achtergrond, seksuele identiteit, opleidingsniveau, woonplaats en leeftijd.

Informatie en reageren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met de directeur interne zaken: Elise Althoff, e.althoff@letterenfonds.nl en telefoon 06 820 135 94 en Jasper Veeneman, j.veeneman@letterenfonds.nl en telefoon 06 524 744 48.

Sollicitaties ontvangen we graag uiterlijk op maandag 15 oktober 2023. Je kunt je motivatiebrief en cv mailen naar sollicitaties@letterenfonds.nl ter attentie van Jasper Veeneman (teamcoördinator Bedrijfsvoering) en Elise Althoff (directeur interne zaken).

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 19 oktober, de 2e gespreksronde op dinsdag 24 oktober.

Volledigheidshalve: werknemers van het Nederlands Letterenfonds kunnen geen subsidies aanvragen bij het fonds, niet als individuele maker en niet namens een (literaire) organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.