Spreekuur voor biografen

24 mei 2024

Ben je op dit moment bezig met het schrijven van een biografie over een persoon die van groot belang is geweest voor de Nederlandse letterkunde? En denk je erover om subsidie aan te vragen via de regeling Schrijverslevens, biografieregeling? Dan ben je van harte welkom op ons spreekuur, waar je live of online al je vragen kan stellen. De spreekuren vinden plaats op vrijdag 14 juni en vrijdag 9 augustus.

Het Nederlands Letterenfonds wil de verschijning van goed geschreven biografieën over schrijvers en letterkundigen bevorderen. Via de Schrijverslevens, biografieregeling kun je als schrijver subsidie aanvragen voor het schrijven van een biografie die bij een reguliere, literaire uitgeverij verschijnt. Onder andere In wat voor land leef ik eigenlijk? van Karin Amatmoekrim (over Anil Ramdas), Alles gaat op vroeger terug door Annet Mooij (over Ischa Meijer) en Men moet door Arjen Fortuin (over Gerrit Kouwenaar) kwamen tot stand via de biografieregeling van het fonds.  

Voor wie is de regeling?

Je komt in aanmerking voor deze regeling wanneer je een schrijver of biograaf bent die bij het indienen van de aanvraag minstens één (tijdschrift)publicatie heeeft geschreven in het Nederlands of Fries over een letterkundig of cultuurhistorisch onderwerp. Aanvragen is alleen mogelijk als er een overeenkomst is met de uitgever waar de biografie zal verschijnen. Dit is een contract, minimaal conform de bepalingen in het Modelcontract GAU/Auteursbond of een schriftelijke intentieverklaring van de uitgever, inclusief opmerking over het Modelcontract. De deadline voor het aanvragen van de subsidieregeling is 1 september 2024. Wil je meer weten over de regeling? Kijk dan hier. 

Aanmelden en meer informatie

Om deel te nemen aan het spreekuur op vrijdag 14 juni of vrijdag 9 augustus (online of op het kantoor van het Letterenfonds in Amsterdam) meld je dan aan via het online formulier.  
 
Heb je vragen? Neem dan contact op met: l.maas@letterenfonds.nl