Nieuwe website Nederlands Letterenfonds

18 maart 2024

Het Nederlands Letterenfonds lanceert met trots zijn nieuwe website. De nieuwe online omgeving maakt beter inzichtelijk wat het Letterenfonds aan subsidiemogelijkheden, programma’s en inspiratie te bieden heeft. Een levendig, eigentijds en toegankelijk aanspreekpunt voor aanvragers en een belangrijk kanaal voor promotie van Nederlandse literatuur in het buitenland.

De vernieuwde website vervangt de oude site, die meer dan tien jaar heeft bestaan. Ontwikkeld met het oog op moderniteit en toegankelijkheid, is de nieuwe website een antwoord op de dynamische behoeften van de literaire wereld en iedereen die direct of indirect te maken krijgt met het Nederlands Letterenfonds.  

Vanuit verschillende invalshoeken kan gemakkelijker gezocht worden naar alles wat het Letterenfonds organiseert en mogelijk maakt. De website biedt een uitgebreid overzicht van subsidies, programma’s en activiteiten en streeft naar een inclusieve benadering van literatuur, met aandacht voor makers buiten het boek, leesbevordering en innovatie. Binnen- en buitenlandse bezoekers worden beter bediend met aparte, op maat gemaakte websites en er is een speciale plaats voor de veelgebruikte Vertalingendatabase.

De bestaande huisstijl, ontwikkeld door Kummer & Herrman, inclusief logo en iconische blauwe kleur, is door Verve verrijkt met nieuwe elementen en ingericht voor alle digitale platforms. Tijdens het ontwerp is rekening gehouden met recente wet- en regelgeving op het gebied van digitale toegankelijkheid en veiligheid. Zo wordt de nieuwe website beter bereikbaar voor iedereen, ook mensen met een (visuele) beperking.

Vragen

Het maken van een nieuwe website is een voortdurend proces, dus de komende tijd zullen er nog veel bugfixes, verbeteringen en aanpassingen worden doorgevoerd, zowel in content als ontwerp.

Heb je vragen? Werkt er iets niet of kun je iets niet vinden? Stuur dan een mail naar communicatie@letterenfonds.nl.

Oude versies van de website zijn terug te vinden op letterenfonds.archiefweb.eu.