Brussel

22 februari 2024

In samenwerking met de Vlaamse literaire organisatie Passa Porta biedt het Nederlands Letterenfonds een verblijfsmogelijkheid in België. In het hart van Brussel staat een appartement ter beschikking in het bekende, meertalige literatuurhuis Passa Porta. Dit karaktervolle art-deco-appartement omvat 90 m2 en kijkt uit op de pittoreske Oude Graanmarkt.

Niet alleen de Nederlandstalige en Franstalige letteren, maar alle literaturen zijn er thuis. De letteren krijgen er een vitrine, een podium en een werkplaats aangeboden. Passa Porta omvat naast het schrijversverblijf een literaire salon, een meertalige boekhandel, een lees-, praat- en ontmoetingshoek en een ruimte voor workshops.

Jaarlijks wisselen de Vlaamse literaire organisatie Passa Porta en het Nederlands Letterenfonds een auteur uit voor een verblijfsmogelijkheid in België en Nederland. Passa Porta selecteert een Vlaamse auteur voor een residentie in Amsterdam en het Nederlands Letterenfonds selecteert een Nederlandse auteur voor een residentie in Brussel. Vlaamse auteurs kunnen hun belangstelling voor een verblijf in Brussel rechtstreeks kenbaar maken bij Passa Porta. In 2024 is auteur Emma van Meijeren te gast zijn bij Passa Porta in Brussel. Eerder waren onder meer Rudi Meulemans, Lies Van Gasse, Jeroen Olyslaegers, Maud Vanhauwaert, Tom Struyf, Roderik Six, Peter Terrin, Anne Provoost, Saskia de Coster en Max Greyson te gast.

Nederlandse auteurs die geïnteresseerd zijn in een verblijf in Brussel kunnen zich rechtstreeks wenden tot Eva Prakken.

Meer informatie

Eva Prakken
Eva Prakken