Programma's

Literaire tijdschriften

Literaire tijdschriften

De site literairetijdschriften.org biedt bezoekers een overzicht van 25 belangrijke literaire tijdschriften. Naast het aankondigen van nieuwe nummers, is er een bestel- en abonneermogelijkheid en worden er links gelegd naar de sites van de tijdschriften.

Als werk- en broedplaats van nieuwe literatuur, bieden literaire tijdschriften de lezer een kijkje buiten de hoofdstraat, waar de pennen worden gescherpt, grootse mislukkingen en geniale plannen elkaar opvolgen en waar de literatuur vele gezichten kent. ‘Het literaire tijdschrift is er voor de lezer die zich niets wil laten voorschrijven en die zelf wil ontdekken’, aldus Adriaan van Dis.

Literairetijdschriften.org geeft informatie over zowel Vlaamse, als Friese en Nederlandse tijdschriften. De site is in 2009 ontwikkeld op initiatief van het Nederlands Letterenfonds, Literatuur Vlaanderen (voorheen Vlaams Fonds voor de Letteren) en de Nederlandse Taalunie, en wordt gemaakt in samenwerking met de redacties van de literaire tijdschriften en CeLT vzw, vereniging van de Culturele en Literaire Tijdschriften uit Vlaanderen.

Informatie over de subsidieregelingen voor (online) literaire tijdschriften vindt u elders op deze site:

Suzanne Meeuwissen

Contact

Suzanne Meeuwissen

Subsidiespecialist

[email protected]