nieuws

Meld je aan voor de nieuwe editie

Literatuur op het Scherm 2023

29 augustus 2023

Voor de nieuwe editie van Literatuur op het Scherm zijn het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie op zoek naar Nederlandstalige schrijvers, dichters en interactieontwerpers die samen een literaire productie ontwikkelen gericht op het digitale domein. Per team is er een werkbudget beschikbaar van € 17.500, aanmelden kan tot en met 2 oktober.

Literatuur op het Scherm is een interdisciplinair programma waar auteurs samen met interactieontwerpers, gamemakers of digitale mediamakers (hierna ontwerpers genoemd) literaire producties ontwikkelen gericht op het digitale domein. De fondsen zijn geïnteresseerd in co-creaties, waarbij de schrijver en de ontwerper gelijkwaardige artistieke partners zijn en samen een nieuw werk tot stand brengen. Een team kan uit meer dan twee personen bestaan.

Open oproep

De oproep staat open voor alle vormen van Nederlandstalige literatuur (poëzie en proza, kinder- en jeugdliteratuur). Ook de keuze voor het platform, hard- en software is vrij, zolang het een digitaal platform betreft. Met Literatuur op het Scherm willen de fondsen makers uitdagen om media zoals games, apps, VR, AR en AI te benutten om andere dimensies van literatuur te leren kennen.

De deadline voor Literatuur op het Scherm 2023 is 2 oktober. Meer informatie over het programma Literatuur op het Scherm en het aanmeldformulier vind je op de programmapagina.

Interesse?

Op donderdag 14 september organiseren de fondsen een inspiratiemiddag. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie