nieuws

Cursus voor startende schrijvers

Literair podcasten

7 augustus 2023

Heb je als beginnend schrijver altijd al eens een podcast willen maken? Schrijf je dan nu in voor de basiscursus Literair podcasten van het Podcastnetwerk. Het Nederlands Letterenfonds biedt 50 (pre-)debutanten de kans om deel te nemen aan de cursus.

De doorbraak van de podcast betekende ook een boost voor de literaire fictiepodcast. Toch verschijnen ze vergeleken met de gespreks- en waargebeurde podcasts nog maar mondjesmaat. Na twee succesvolle edities start het Podcastnetwerk met een nieuwe editie van de cursus Literair podcasten. In 2023 en 2024 zal de cursus uitsluitend gericht zijn op beginnende literaire makers.

Voor wie?

Literaire makers die één boek hebben gepubliceerd of vanaf 2019 direct of indirect door het Letterenfonds zijn ondersteund kunnen meedoen. Bijvoorbeeld als je een subsidie hebt gekregen binnen een van de regelingen. Maar ook als je hebt deelgenomen aan een van de programma’s van het Letterenfonds, zoals het Slow Writing Lab of #NieuweStukken. Of als je werk publiceerde in een literair tijdschrift dat door het Letterenfonds wordt ondersteund, in het programma stond van een door het fonds gesubsidieerd evenement of deelnam aan een programma van stichting El Hizjra of ROSE.

Wanneer?

De basiscursus wordt in totaal vier keer gegeven. De eerste twee groepen starten in oktober 2023 en eindigen in januari 2024, de derde en vierde groep starten eind januari 2024 en eindigen in mei 2024. Per groep is er plaats voor ca. 12 deelnemers; in totaal kunnen er maximaal 50 schrijvers aan de basiscursus deelnemen.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de pagina Literair podcasten op deze website onder Programma’s. Hier vind je ook alle informatie over de voorwaarden en data. Aanmelden kan uiterlijk tot en met dinsdag 12 september 2023. Maar wacht niet te lang, want de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Zie ook

  • Lees hier de blog die Alexander Schwarz, deelnemer in 2021-2022, schreef naar aanleiding van de cursus
  • Luister hier naar enkele impressies van de deelnemers aan de eerste cursusronde in 2020
  • Klik hier voor een aantal te luisteren resultaten van deelnemers aan de cursus 2021-2022
Eva Prakken

Contact

Eva Prakken

Programmamedewerker

[email protected]