Dirk Bertels

Dirk Bertels

raad van advies

Dirk Bertels (1972) is een ervaren Creative Director van innovatieve projecten in de culturele, wetenschappelijke en commerciƫle sector. Hij ontwerpt en ontwikkelt new-media installaties en ruimtes waarin hij design en technologie als artistiek medium gebruikt om complexe informatie en maatschappelijke vraagstukken invoelbaar te maken voor een breed publiek. Zo creƫert hij nieuwe manieren voor mensen om de wereld om hen heen te verkennen, te begrijpen en te veranderen.

Dirk heeft gewerkt voor/met o.a. Tropenmuseum Amsterdam, VOC Data Experience, National Museum of Qatar, Titanic Experience Belfast, Nemo Science Center, Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, M-museum Leuven, Museum voor Natuurwetenschappen Brussel, Rijksmuseum Boerhaave, Philips Museum, Nederlandse Veteranendag, The Movie Mirror, Eye filmmuseum, Huygens ING, Puzzling Poetry, Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad en Louvre Abu Dhabi.

Op dit moment werkt Dirk aan internationale projecten bij Tellart. Daarvoor was hij Creative Partner en oprichter van Studio Louter (vanaf 2012) en Studio Bertels (vanaf 2020).