Vierjarige subsidie voor literaire en literair-educatieve organisaties

Het Nederlands Letterenfonds heeft positief besloten over de aanvragen van zeventien organisaties voor een vierjarige subsidieperiode van 2025-2028.
Vrouw spreekt via de microfoon

Wie we zijn

Het Letterenfonds is financier en aanjager van de literaire sector in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. We zijn één van de zes rijkscultuurfondsen die namens de samenleving in culturele makers, instellingen en projecten investeren.

NIEUWS - 10.07.2024

Carys Davies als writer in residence in Amsterdam

Carys Davies, schrijver uit Wales, verblijft van 2 juli tot en met 11 augustus in de Amsterdamse schrijfresidentie, op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds.

NIEUWS - 05.07.2024

Verhoging aanvullend honorarium Translation Grants

Buitenlandse uitgevers die een Nederlands literair werk in vertaling publiceren krijgen daarvoor van het Letterenfonds ondersteuning. Een zogeheten Translation Grant is een gedeeltelijke vergoeding voor vertaalkosten, gebaseerd op het in het betreffende land geldende marktconforme tarief.

NIEUWS - 04.07.2024

Open oproep residentie Van Doesburghuis 2025

Begin 2025 biedt het Letterenfonds een bijzondere residentie aan in het Van Doesburghuis in Meudon (Parijs). Het gaat om een verblijf in de atelierwoning die kunstenaar Theo van Doesburg eind jaren twintig voor hemzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp. Nederlandse dichters, schrijvers, biografen en literair vertalers kunnen zich aanmelden voor de residentie tot en met maandag 5 augustus.

NIEUWS - 03.07.2024

Zeventien literaire en literair-educatieve organisaties ontvangen vierjarige subsidie

Het Nederlands Letterenfonds heeft positief besloten over de aanvragen van zeventien organisaties voor een vierjarige subsidieperiode van 2025-2028. Zowel literaire als literair-educatieve organisaties ontvangen samen meer dan € 10 miljoen. Dankzij de subsidie kunnen de organisaties hun steeds grotere maatschappelijke rol blijven uitoefenen. Leesbevordering, literatuureducatie en fair pay zijn nieuwe speerpunten voor de komende periode.

Vertalershuis Amsterdam

Als literair vertaler uit het Nederlands kun je je aanmelden voor een residentie in het Vertalershuis Amsterdam. Hier kun je tot twee maanden werken aan een vertaling.
Mis geen enkele update, schrijf je in voor onze nieuwsbrief