Alfred Schaffer writer in residence in Amsterdam

02 mei 2024

De Nederlands-Arubaanse dichter Alfred Schaffer verblijft van 1 mei tot 14 juni in de Amsterdamse schrijversresidentie, op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds en Poetry International, waar hij zal optreden tijdens het jaarlijkse poëziefestival.

© Erik Smits

Alfred Schaffer is dichter, docent en vertaler. Hij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Film- en Theaterwetenschappen aan de Universiteit Leiden waarna hij in 1996 naar Zuid-Afrika verhuisde, waar hij als docent verbonden was aan de Universiteit van Kaapstad en ook promoveerde. Tussen 2005 en 2010 was hij achtereenvolgens fondsredacteur van Cossee en De Bezige Bij. In 2011 vertrok hij opnieuw naar Zuid-Afrika, waar hij momenteel doceert aan de Universiteit van Stellenbosch.

Schaffer debuteerde in 2000 met de dichtbundel Zijn opkomst in de voorstad. Zijn meest recente bundel, wie was ik. strafregels, verscheen in 2020. Hierna publiceerde De Bezige Bij Zo heb ik u lief. Alle gedichten tot nu toe, ter ere van de P.C. Hooft-prijs die in 2021 aan hem werd toegekend.

Tijdens de residentieperiode wil Schaffer aan de slag met een aantal literaire projecten, waarvan een nieuwe bundel het voornaamste is. Ook zal hij optreden tijdens het Poetry International in Rotterdam.

Optredens