Schrijver

Gerbrand Bakker

Gerbrand Bakker (Wieringerwaard 1962) is schrijver, vertaler en columnist. Zijn succesvolle debuutroman Boven is het stil (2005) is vele malen bekroond en in vele talen vertaald. Het kreeg de IMPAC Literary Award. Er is een toneelbewerking van gemaakt en een verfilming op komst.

Perenbomen bloeien wit

Perenbomen bloeien wit

(Cossee, 1999, 144 pagina's)

A family is turned upside down when their mother leaves. Then the youngest son, Gerson, loses his eyesight in an accident, and the balance is disturbed even more. The father feels guilty – he was driving the car and failed to give way.

Lees meer
Boven is het stil

Boven is het stil

(Cossee, 2006, 264 pagina's)

Boven is het stil van Gerbrand Bakker is een boek over het platteland, gezien door de ogen van een boer, maar uiteindelijk gaat het over universele zaken als de mogelijkheden en onmogelijkheden het leven in eigen hand te nemen.

Lees meer
Juni

Juni

(Cossee, 2009, 272 pagina's)

Juni is de tweede roman van Gerbrand Bakker, de schrijver die furore maakte met zijn in veel talen vertaalde debuut Boven is het stil. Heel verrassend begint Juni vanuit het perspectief van de oude koningin, Juliana. Zij bracht op 17 juni 1969 een werkbezoek aan de gemeente Wieringerwaard. Juliana, die nog wel eens het protocol doorbrak, geeft hier ineens aandacht aan een vrouw en kind die te laat aan komen fietsen.

Lees meer
De omweg

De omweg

(Cossee, 2010, 208 pagina's)

Een Nederlandse vrouw, universitair docente Engels, woont afgelegen op het platteland in Wales. Ze doet onderzoek doet naar het werk van Emily Dickinson: ze wil aantonen dat die een aantal minder goede gedichten heeft geschreven. Als ze op haar boerderij aankomt, leven er tien ganzen op haar landgoed, maar die verdwijnen een voor een van het toneel. Misschien komt het door een vos uit de buurt.

Lees meer
Knecht, Alleen

Knecht, Alleen

(De Arbeiderspers, 2020, 287 pagina's)

After achieving international fame as a novelist with The Twin (International Dublin Literary Award 2010) and The Detour, Gerbrand Bakker made his autobiographical debut with Jasper and His Servant in 2016. Now, the author returns with a mesmerising sequel, building on his fictional oeuvre to present an intimate life become novel. Recording and recollecting everything with a precise pen and wry humour, he searches for answers: Where does his depression spring from? And how can he overcome it?

Lees meer
De kapperszoon

De kapperszoon

(Cossee, 2022, 303 pagina's)

A barber’s quiet life is disturbed by his mother’s volunteer work and by a writer who prods him to consider his past. Why was his father on the plane that crashed before he was born? How can he cope with the feelings the athletic, intellectually disabled Igor arouses in him?

Lees meer

Vertalingen

Website

https://gerbrandbakker.wordpr…