agenda

Writer in residenceprogramma 2023

Sang Young Park als WiR in Nederland

21-30 maart 2023

De Koreaanse schrijver Sang Young Park verblijft in maart op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds als writer in residence in Amsterdam. Tegelijkertijd verschijnt de Nederlandse vertaling van zijn tweede roman, Maak me eendimensionaal. Park zal tijdens zijn residentieperiode meerdere optredens verzorgen in Nederland en België.

Sang Young Park. Foto © Bong-Gon Kim.

Sang Young Park (Zuid-Korea, 1988) schreef met Liefde in de grote stad een van de bestverkopende debuten in Zuid-Korea van de afgelopen jaren. De Engelse vertaling, Love in the Big City, werd genomineerd voor de International Booker Prize 2022.

Park groeide op in de stad Daegu en verhuisde naar Seoul om Frans, journalistiek en creative writing te studeren. Hij brak door als schrijver met het verhaal ‘Searching for Paris Hilton’ waarvoor hij in 2016 de New Writers Award ontving, waarna hij in 2018 de korte verhalenbundel The Tears of an Unknown Artist, or Zaytun Pasta uitbracht.

Maak me eendimensionaal

Half maart verschijnt Parks tweede roman, wederom in Nederlandse vertaling van Mattho Mandersloot, bij Das Mag: Maak me eendimensionaal is een moordmysterie en een coming-of-ageroman ineen. Na een spraakmakend tv-interview krijgt het hoofdpersonage, een bekende psycholoog, het anonieme bericht dat er een lichaam is gevonden in een meer, in de stad waar hij is opgegroeid. De afzender beweert dat de psycholoog er iets mee te maken heeft. Het bericht dwingt hem terug te blikken op zijn tienerjaren in de vroege jaren nul. Maak me eendimensionaal is een roman over vroege herinneringen die je je hele leven lang met je meeneemt.

Optredens

Tijdens zijn residentieperiode verzorgt Park meerdere optredens in Nederland en Vlaanderen, deels samen met Mattho Mandersloot. De voertaal van de avonden is Koreaans en Engels:

Zie ook

Lees meer over de Amsterdamse schrijversresidentie