Boek

Peter Buwalda

Bonita Avenue

Weergaloos geschreven familiedrama

In Bonita Avenue vertelt Peter Buwalda het verhaal van de ondergang van een briljant hoogleraar en politicus, die in botsing komt met zijn criminele zoon, zijn stiefdochter en haar vriend. De ruim 500 pagina’s tellende roman leest als een thriller, maar het virtuoos en haarscherp geschreven boek is ook een tijdsbeeld, een caleidoscopische roman over twee botsende generaties.

Siem Sigerius is rector aan de universiteit, met een voorliefde voor jazz en de goede dingen van het leven. Minder bekend is de veroordeling voor moord van zijn zoon uit een eerder huwelijk. Hij behandelt zijn stiefdochters als zijn kinderen en Aaron, de vriend van stiefdochter Joni als een verloren zoon. Als in mei 2000 in hun woonplaats Enschede een vuurwerkfabriek explodeert valt ook het gezin uit elkaar: de zoon van Sigerius komt uit de gevangenis en dat zet een reeks noodlottige gebeurtenissen in gang.

Net als Sigerius benoemt is tot minister van onderwijs herkent hij een van zijn stiefdochters op pornowebsites die hij bezoekt. Zijn schoonzoon is fotograaf van dat materiaal en samen verdienen ze er in het geheim geld mee. Deze informatie grijpt zijn eigen zoon aan om hem te chanteren.

Buwalda is in staat om zijn verhaal tot in de kleinste details vorm te geven, met veel mooie zinnen en oorspronkelijke vergelijkingen. Zelden debuteert een schrijver met zo’n gelaagde en ambitieuze roman. Reden waarom in de pers menigmaal is benadrukt dat we nog zeer veel van deze schrijver mogen verwachten.

Vertalingen

Peter Buwalda

Peter Buwalda (1971) was journalist en redacteur bij een literaire uitgeverij voordat hij zich fulltime aan het schrijven ging wijden. Bonita Avenue is een groot succes en de vertaalrechten werden inmiddels al verkocht aan verschillende landen.

lees meer

Details

Bonita Avenue (2010). Fictie, 543 pagina's.

Thema's: debuut

Uitgeverij

De Bezige Bij

Van Miereveldstraat 1
NL - 1071 DW Amsterdam
Netherlands
Tel: +31 20 305 98 10
Fax: +31 20 305 98 24

E-mail:
[email protected]
Website:
http://www.debezigebij.nl

lees meer