home

Ontwikkelingsbeurzen voor beginnende literair vertalers

1 augustus 2018

Het Expertisecentrum Literair Vertalen verstrekt, samen met het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren, ontwikkelingsbeurzen aan getalenteerde beginnende vertalers. De eerstvolgende aanvraagdatum is 1 september 2018.

Lees meer

Projectsubsidies voor publicaties

2018/2

30 juli 2018

In de tweede ronde Projectsubsidies voor publicaties voor schrijvers van literair werk , de aanvraagronde voor de zogeheten ‘starters’, zijn 45 aanvragen van 44 auteurs in behandeling genomen. In totaal konden 20 aanvragen van 20 auteurs worden gehonoreerd; de verleende bedragen variëren van € 10.400 tot € 20.800 per project. Daarmee is het totaal beschikbare budget van € 270.400 besteed.

Lees meer
Kinderboekenambassade geopend
Symposium Poëzie in de klas
Aanbod voor leesclubs
Phares du Nord
Schwob
Lees je beter

Uitgelicht

Bibi Dumon Tak

Het koeienparadijs

( 2017)

They’re lucky cows, the 46 creatures at De Leemweg, a retirement home for cattle.…

Lees meer

Ivo van Vulpen

De melodie van de natuur

(Atlas Contact, 2018)

Ivo van Vulpen, a particle physicist who was involved in the discovery of the Higgs…

Lees meer

Martin Michael Driessen

De pelikaan

(G.A. van Oorschot, 2017)

Former opera and theatre director Martin Michael Driessen’s sixth book is a comedy of…

Lees meer

Blog

De boeken van mijn vader

Sander Kollaard

19 augustus 2018

Mijn vader, 90, leest al een leven lang. Hij las als jongen in een hoekje van de benauwde woonkamer in Den Helder, in de Ambonstraat. Toen ik hem laatst opzocht, in het nieuwe ‘echtparenappartement’ in Hilversum waar mijn ouders sinds kort wonen, zat hij aan zijn bureau en bestudeerde een boek met middeleeuwse miniaturen. In het huis aan de Pluimessenlaan in Amstelveen, waar ik ben geboren en opgegroeid, had hij een eigen kamer, een studeerkamer, waarvan datzelfde bureau het centrum was. Het was aan drie kanten omgeven door wanden met boeken, gesorteerd per categorie. Samen vormden ze de neerslag van zijn intellectuele leven: theologie, natuurwetenschap, Israël, kunstgeschiedenis. De literatuur stond beneden in de woonkamer, een wand vol, grotendeels Nederlands.

Lees meer

Nieuwsbrief

U kunt zich hieronder abonneren op onze nieuwsbrief.