Weblog

Metaforen voor de geest

Metaforen voor de geest

Reisblog #5: Tim Enthoven in Bogotá

31 augustus 2018 - Tim Enthoven

Voor de Colombiaanse uitgave van Binnenskamers, Puertas Adentro (uitgeverij Cain Press, 2018) reisde beeldend kunstenaar Tim Enthoven op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Colombia en het Nederlands Letterenfonds eerder dit jaar naar Bogotá om de boekenbeurs Feria Internacional del Libro de Bogotá (FILBO) te bezoeken. Een verslag.

Lees meer

Schrijver

Tim Enthoven

(1985) is beeldend kunstenaar. Hij maakt tekeningen, installaties en boeken waarin hij heldere, frisse en alledaagse beelden gebruikt om complexe en duistere materie aan te kaarten. Enthoven exposeerde onder andere in Antenna Space in Shanghai, op de Architectuur Triënnale van Lissabon, bij Annual Reportt in Kopenhagen en bij Abrons Art Center in New York City. Hij werkt regelmatig in opdracht van publicaties als The New York Times, The New Yorker, Wired en Le Monde. Hij heeft twee boeken gepubliceerd: zijn debuut Binnenskamers in 2011 en The Tiny Tim in 2012.

Voor zijn werk ontving hij verschillende prijzen waaronder de Plantin Moretusprijs, het Best Vormgegeven Boek, een D&AD award en een ADC Award. Enthoven haalde zijn MFA aan Yale University en studeerde communicatie aan Design Academy Eindhoven. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek en een solo-expositie die later dit jaar in New York zal plaatsvinden.