Weblog

Digitaal jureren op post-its

Digitaal jureren op post-its

BolognaRagazzi Digital Awards

17 april 2019 - Sylvia van Ommen

Sylvia van Ommen bezocht de 56ste Bologna Childrens Book Fair in zonnig Bologna, als jurylid van de Bologna Ragazzi Digital Award 2019. “Naast heel veel boeken, gezellige weerziens, leuke ontmoetingen en heerlijk eten was ik tijdens de beurs vooral gericht op het digitale nieuws: wat is er nieuw, interessant of misschien veelbelovend?”

Lees meer

Schrijver

Sylvia van Ommen

Sylvia van Ommen studeerde illustratie aan de kunstacademie in Kampen. Haar eerste boek Drop werd verkozen tot het Best Verzorgde Kinderboek. De verrassing stond op de longlist voor de Gouden Uil 2003. Os en Jo, de characters uit Drop, keerden terug in Mindfulness en andere moderne ongemakken en in het recente Een succesvol leven, we slepen ons er wel doorheen. Haar werk is in acht talen vertaald en onder meer gepubliceerd in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, de VS en Korea.
Sylvia maakt illustraties voor (prenten)boeken en educatieve boeken, interactief ontwerp en schrijft. Ze observeert en verbeeldt graag het ongewone in het dagelijks leven, om de humor en gekheid te ontdekken in de kleine dingen. Daarnaast vormt ze met haar partner Maurice van der Bij het creatieve bedrijf ‘fruitcocktail’.
sylviavanommen.nl/