Weblog

Somos lectores

Somos lectores

Reisverslag #5: Guadalajara International Bookfair

27 januari 2015 - Sasja Janssen

‘I am a poem,’ zeg ik als ik me voorstel aan dichter en uitgever Aleš Šteger , de eerste ochtend tijdens het ontbijt in het Real Inn hotel, dat recht tegenover het Festival International del Libro (FIL) de Guadalajara ligt. ‘Beetje moe nog,’ lach ik, terwijl hij me voorstelt aan de directeur van hun uitgeverij (Beletrina) en essayist Mitja Čander.

Lees meer
Poesía de Medellín

Poesía de Medellín

Reisverhalen #5: Sasja Janssen

22 augustus 2013 - Sasja Janssen

‘Of het tijd kost Anne Vegter te zijn. / De schotels in de lucht te houden, probeer ik.’ (Anne Vegter Eiland berg gletser, 2011).

Deze versregels schieten me te binnen wanneer Maaike Pereboom van het Letterenfonds me eind mei belt, als ik net terugkom van een wandeling door de lichtgroene heuvels van Zuid-Limburg. Anne Vegter heeft het poëziefestival in Medellín (Colombia) moeten afzeggen. Of ik kan?

Lees meer

Schrijver

Sasja Janssen

(1968) schreef de goed ontvangen dichtbundels Papaver (2007) en Wie wij schuilen (2010, genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs). Eerder verschenen van haar hand de romans De kamerling (2001) en Teresa zegt (2005). Haar werk verschijnt bij uitgeverij Querido. Momenteel werkt ze aan haar derde dichtbundel. Ze geeft Nederlands als tweede taal aan inburgeraars en expats, naast cursussen zakelijk schrijven en spelling voor Nederlandstaligen. Begin juli 2013 nam ze deel aan het International Poetry Festival in Medellín (Colombia) waarvoor ze van het Fonds een bijdrage in de reiskosten ontving.