Weblog

Rampokan: Makassar

Rampokan: Makassar

Reisverslag #6: Indonesië

25 augustus 2015 - Peter van Dongen

Een jaar geleden was ik in Jakarta voor de presentatie van Rampokan: Jawa & Selebes, de Indonesische vertaling van mijn stripboeken (beeldverhalen / graphic novels, wat u maar wilt) Rampokan: Java en Rampokan: Celebes. Tijdens die promotietrip werd voorzichtig door mijn uitgever bij mij geïnformeerd of ik misschien belangstelling had in een schrijversfestival, later in het nieuwe jaar. Natuurlijk had ik dat. Een retourtje Indonesië sla ik nooit af!

Lees meer

Schrijver

Peter van Dongen

(1966) is striptekenaar en illustrator. Hij publiceerde vier boeken, waaronder de met Stripschapspenningen bekroonde beeldromans Muizentheater (Casterman, 1990), en Rampokan: Java en Rampokan: Celebes; een tweeluik dat zich afspeelt aan de vooravond van de Politionele Acties in Indonesië. Beide delen verschenen in 2013 in een gebundelde editie bij Oog & Blik/De Bezige Bij. Het boek is vertaald in het Frans, Duits en Indonesisch; de Indonesische vertalingen zijn van de hand van Bernie M. Liem en Egbert Wits. Van Dongen werkt nu aan een ‘stripbewerking’ van de novelle Familieziek van Adriaan van Dis.

Naast strips maakt Van Dongen ook grafisch werk en verzorgt hij in opdracht illustraties voor kranten, tijdschriften, musea en commerciële bedrijven.

petervdongen.nl