Weblog

Een oase van rust op de Amsterdamse Wallen

Een oase van rust op de Amsterdamse Wallen

9 maart 2017 - Matthijs van Boxsel

Schrijver en patafysicus Matthijs van Boxsel werkte zes maanden, van september 2016 tot februari 2017, als Writer in Residence aan het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS), dat onlangs van Wassenaar naar Amsterdam verhuisde.

Lees meer

Zomer in Peking

14 september 2012 - Matthijs van Boxsel

Schrijver en patafysicus Matthijs van Boxsel nam op uitnodiging van het Letterenfonds deel aan de tweede editie van het literatuurfestival ‘Open landschap - Open Boek’, dat van 28 augustus tot en met 2 september in Beijing werd gehouden. Hij gaf er lezingen over zijn Encyclopedie van de domheid, ging in gesprek met Chinese critici en collega-patafysici, en hield een dagboek bij - een verslag over domheid, twee-vliegen-politiek en Henry Michaux in China.

Lees meer

Schrijver

Matthijs van Boxsel

Matthijs van Boxsel (1957) is Régent du Collège de ’Pataphysique en auteur van de driedelige De Encyclopedie van de Domheid (Querido) die inmiddels in zestien landen is vertaald, inclusief het Chinees. In 2006 volgde Deskundologie; Domheid als Levenskunst en in 2009 volgde Domheid voor beginners, een stoomcursus. Nu werkt hij aan De Topografie van de Domheid, een onderzoek naar alle steden en provincies die spreekwoordelijk bekend staan als dom.

www.matthijsvanboxsel.nl