Weblog

De cirkel is rond

De cirkel is rond

Prentenboeken in Nepal

19 augustus 2022 - Mark Janssen

In het najaar van 2021 kregen wij het heuglijke feit te horen dat twee prentenboeken via uitgeverij Lemniscaat vertaald zouden worden in de mooie Nepali taal. Vergeet je knuffels niet! van Yvon van Oel en een boek van ondergetekende; Altijd Dichtbij, beiden vertaald door Rajeev Dhar Joshi. Uitgeverij Kathalaya nodigde ons beiden vervolgens uit in Nepal om twee weken een gevarieerd programma af te werken op scholen en boekhandels met storytelling en tekenworkshops, waarbij onze vertalingen telkens centraal zouden staan.

Altijd Dichtbij, volledig getekend met potlood, vond haar oorsprong in de Nepal-reis die ik in 2019 maakte met Stichting Thang, die zich inzet voor kinderboekpromotie in Nepal. Toen mocht ik Stop!Monsters! in de verf zetten op scholen, in workshops, bij boekhandels en bij een heuse feestelijke boekpresentatie op een droomlocatie. Altijd Dichtbij zou dus terugkeren naar de Nepali lezers! De cirkel is rond.

Lees meer

Schrijver

Mark Janssen

(1974) illustreerde zo’n 450 boeken voor Nederlandse, Belgische en Chinese uitgevers voordat hij in 2016 zijn eerste eigen prentenboek schreef, Niets gebeurd. Daarna bouwde hij aan een prentenboek-oeuvre dat anno 2022 elf titels telt. Veel van zijn boeken hebben hun weg naar het buitenland gevonden. Zijn werk is in 20 talen vertaald.

Zie het werk van Mark Janssen in de vertalingendatabase.