Weblog

‘Kami bangsa Indonesia…’

‘Kami bangsa Indonesia…’

Reisverslag #4: Jakarta

13 augustus 2015 - Kester Freriks

Enkele keren eerder was ik in Indonesië, en elke keer stelde ik mezelf een andere opdracht. De eerste keer wilde ik in mijn geboortestad Jakarta het huis terugvinden aan de Jalan Manggarai waar ik mijn eerste levensjaren doorbracht.

Lees meer

Schrijver

Kester Freriks

Kester Freriks debuteerde met verhalen in Hollands Maanblad. In 1979 verscheen de verhalenbundel Grand Hotel Lembang. Inmiddels publiceerde hij twintig boeken, waaronder de roman Hölderlins toren die werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 1982, de biografie Geheim Indië. Het leven van Maria Dermoût 1888-1962, de roman Madelon. Het verborgen leven van Madelon Székely-Lulofs, De Valk. Over Valkerij en wilde vogels en, dit jaar, De kleuren van het wad. Van bedreigde zee tot Werelderfgoed. Ook publiceerde hij proza, essays en poëzie in een tiental literaire tijdschriften. Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft. Voor de bijlage Boeken volgt hij de Scandinavische literatuur. Met regisseur Gerardjan Rijnders publiceerde hij een polemiek in briefvorm over het Nederlandse theater die als Tranen op bevel werd gebundeld. Werk van zijn hand verscheen in circa vijftien bloemlezingen, en is vertaald in het Duits en Engels.

Op 18 augustus verschijnt zijn nieuwe boek Echo’s van Indië. De Indonesische onafhankelijkheid in verhalen en herinneringen bij Uitgeverij Athenaeum–Polak & Van Gennep.

www.kesterfreriks.nl