Weblog

Friese dichters in Denemarken

Friese dichters in Denemarken

Hup, die Friese poëzie de grens over!

4 december 2019 - Geart Tigchelaar

In het voorjaar van 2019 reisden wij, de Friese dichters Elmar Kuiper, Syds Wiersma, Cornelis van der Wal en Geart Tigchelaar, per trein af naar Denemarken voor een tournee door dat land. We hebben er drie keer voorgedragen en samen met Deense collega’s elkaars werk vertaald. Dit alles wordt gebundeld in een tweetalige Fries-Deense bloemlezing die naar verwachting in het voorjaar van 2020 bij uitgeverij Hispel zal verschijnen.

Lees meer
Kilometers langs een Deens-Friese horizon

Kilometers langs een Deens-Friese horizon

Reisblog #7: Geart Tigchelaar per fiets naar Denemarken

14 september 2018 - Geart Tigchelaar

Het plan voor een nieuwe roman had ik allang in mijn hoofd, maar ik kon op mijn manier maar niet de tijd vinden om eraan te beginnen. Om die en andere redenen ben ik vorig jaar in oktober op de fiets gestapt en richting Denemarken afgereisd, in de hoop niet alleen op de fiets, maar ook op papier heel wat kilometers af te leggen.

Lees meer

Schrijver

Geart Tigchelaar

(1987) is geboren en getogen in Damwâld, maar woont nu in Harlingen. Naast dichter is hij schrijver en vertaler. Hij won de Tammingaprijs in 2017 voor zijn poëziedebuut leech hert yn nij jek en de Obe Postmaprijs in 2016 voor zijn Friese vertaling van Godfried Bomans Erik of it lyts ynsekteboek. In 2018 werd zijn roman Bêste jonge genomineerd voor de Rink van der Veldeprijs. Op het moment werkt hij aan zijn tweede roman, die hij hoopt volgend jaar te voltooien. Daarna wil hij graag aan de slag met een nieuwe gedichtenbundel. Ook is hij redacteur van het Friestalige literaire tijdschrift Ensafh, is hij toerfietser en drummer van de doommetalband Doomwâld.