Weblog

Tinten van geluid

Tinten van geluid

3 november 2017 - Emily Kocken

In de futuristische dystopische vertelling Lichtblauw (speelt zich af in 2030) staat Nederland door een overstroming volledig onder water. Maar de zee die golft en kolkt in de door mij geschetste dystopische waterwereld, is blauw noch groen. Of een andere kleur die ons van nature aan de zee doet denken. Hij is net zo niet-blauw als de zee op moderne schilderijen. Soms is hij rood, soms is hij zwart. Soms dreigt de zee bij naam van ‘zee’ aan zijn topzware symbolische waarde ten onder te gaan.

Lees meer

Schrijver

Emily Kocken

Emily Kocken (1963) is beeldend kunstenaar en schrijver. Zij werd in New York geboren, en verhuisde op haar zevende naar Nederland. Ze debuteerde in 2013 bij uitgeverij Querido met de roman Witte vlag, die genomineerd werd voor de Academica Literatuurprijs. Onlangs verscheen haar tweede roman De kuur.

Lichtblauw, het hoorspel dat zij in het kader van de derde editie van Fluiten in het donker schreef, gaat op vrijdag 24 november in premiere op NPO radio 1. In deze futuristische dystopische vertelling staat Nederland door een overstroming volledig onder water. Een militante studentengroep, aangestuurd door de jonge vrouw Reina, wacht vol spanning op de aankomst van de nieuwe leider van Nederland, Lieuwe, amper achttien, een jongen die met zijn mechanische aard en bovenaardse fraaie uiterlijk voor de job in de wieg is gelegd.