Weblog

Verbinden en loslaten

Verbinden en loslaten

18 januari 2023 - Dorien Dijkhuis

De Canadese auteur Sheila Heti noemt schrijven een relatie. Daardoor ben je volgens haar nooit eenzaam als je schrijft. Ik denk dat ik begrijp wat ze bedoelt. Schrijven verbindt me met mezelf. Toch kan de eenzaamheid die schrijven vereist me soms naar de keel grijpen. Daarom is optreden zo’n fijne bijkomstigheid van het dichterschap. Schrijven verbindt me met mezelf. Optreden verbindt me met de wereld.

Lees meer

Schrijver

Dorien Dijkhuis

Dorien Dijkhuis is schrijver. Eind 2019 debuteerde ze met de bundel Waren we dieren (Nieuw Amsterdam). Daarnaast publiceert ze regelmatig gedichten, essays en reisverhalen in literaire tijdschriften. Ze werkt graag samen met kunstenaars uit andere disciplines om de grenzen van poëzie te onderzoeken. Zo werkte ze in het afgelopen jaar aan een serie poëtisch-muzikale voorstellingen en maakte ze via het programma Literatuur op het Scherm Ver, een poëtische VR-ervaring over afstand, communicatie en verbinding.

Voorjaar 2023 verschijnt Dezelfde maan bij Van Oorschot, een mozaïekroman waarin proza, poëzie en essay worden gecombineerd.

www.doriendijkhuis.nl