Weblog

Heen en weer naar Zuid-Korea

Heen en weer naar Zuid-Korea

Een bezoek aan de Seoul International Bookfair

6 juli 2017 - Barbara den Ouden

Voor de derde keer bezocht ik dit jaar Zuid-Korea. Ik was door het Literature Translation Institute of Korea (LTIK) uitgenodigd om een presentatie te houden tijdens de 16th International Workshop for Translation and Publication of Korean Literature. Tijdens deze workshop, onder de titel ‘Cooperation and Expertise Sharing among Cultural Institutions’, spraken, zoals de president van LTIK aankondigde, ‘distinguished leaders of literary organizations from around the world’ over de wijze waarop zij hun literatuur internationaal zichtbaar maken.

Lees meer
Oude meesters en actuele politiek

Oude meesters en actuele politiek

Festival International de la Bande Dessinée

12 februari 2017 - Barbara den Ouden

Voor de zesde keer was Barbara den Ouden namens het Nederlands Letterenfonds op het jaarlijkse stripfestival in Angoulême, wereldwijd een van de belangrijkste beurzen. In de Marché des Droits & Licenses sprak ze ruim 25 uitgevers, acquirerend redacteuren en organisatoren van stripfestivals. Een blog over de 13 vertalingen van Barbara Stoks Vincent, de durf van een Duitse uitgever, 1968, wol, Andy, Arjan en Aimée.

Lees meer
'Is Tirza nooit in het Spaans verschenen?'

‘Is Tirza nooit in het Spaans verschenen?’

Guadalajara International Book Fair

18 januari 2017 - Barbara den Ouden

Van 26 november tot en met 4 december vond de 30e editie plaats van de Feria Internacional del Libro de Guadalajara (FIL). Dit jaar was Latijns-Amerika gastland, wat sommigen gemakzuchtig vonden, en anderen juist heel goed. Je mag je eigen literatuur een keer in het middelpunt zetten, zeker wanneer die zo bloeiend, groot en interessant is als de Latijns-Amerikaanse.

Lees meer
West meeting east

West meeting east

Seoul International Bookfair, 15-19 juni 2016

21 juli 2016 - Barbara den Ouden

Dit jaar ging ik voor de tweede keer naar Seoul. Net als in 2015 was ik uitgenodigd voor de Seoul International Bookfair (SIBF) door de Korean Publishers Organisation.

Lees meer
Festival International de la bande dessinée

Festival International de la bande dessinée

Angoulême, 2016

8 februari 2016 - Barbara den Ouden

Voor de vijfde keer was ik namens het Nederlands Letterenfonds aanwezig op een van de belangrijkste stripfestivals van de wereld. Van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 januari deelde ik in de Marché des Droits & Licences een stand met Els Aerts van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Johan Stuyck, uitgever van Oogachtend, en sprak ik met 25 uitgevers, redacteuren en organisatoren van stripfestivals.

Lees meer
Manna in de woestijn

Manna in de woestijn

Het Nederlands Letterenfonds op de London Book Fair 2013

22 april 2013 - Barbara den Ouden

Van maandag 15 tot en met vrijdag 17 april 2013 vond op Earls Court weer de London Book Fair plaats. Een afvaardiging van vijf Letterenfonds-medewerkers benutte de beurs om de Nederlandse literatuur onder de aandacht te brengen van buitenlandse uitgevers, festivals en andere literaire organisaties. Barbara den Ouden en Victor Schiferli blogden voor Boekblad vanuit de Letterenfonds-stand.

Lees meer
Angoulême

Angoulême

8 februari 2013 - Barbara den Ouden

Een Duitse uitgeefster aait met haar hand vertederd over de tekening van DirkJan en zegt: ‘Ah, look at him! The writer makes fun of him, but also has compassion’. Mark Retera, de maker van Dirk Jan, is één van de auteurs in de nieuwe brochure 10 Graphic Novelists from Holland. In het Franse Angoulême presenteerde het Letterenfonds zich hiermee voor het eerst op de prominente internationale stripbeurs, die dit jaar van donderdag 31 januari tot en met maandag 3 februari plaatsvond. ‘Stripcorrespondent’ Barbara den Ouden doet verslag van een informele boekenbeurs.

Lees meer

Barbara den Ouden

Teamcoördinator & Specialist internationaal

internationaal presenteren en promoten

Fictie en graphic novels

[email protected]