Weblog

In en rond de Salon du livre et de la presse jeunesse van Montreuil

In en rond de Salon du livre et de la presse jeunesse van Montreuil

‘Ton monde, plein de merveilles’

14 december 2021 - Agnes Vogt

Van half november tot half december vond onder de titel Ton monde, plein de merveilles een presentatie van Nederlandse kinder- en jeugdcultuur plaats in Montreuil, een voorstad van Parijs. De multidisciplinaire samenwerking tussen Nederlandse fondsen, Franse partners en de Nederlandse ambassade in Parijs bestond uit voorstellingen van Nederlandse jeugdfilm, dans, theater en natuurlijk literatuur.

Lees meer
Children's Book Salon in New York

Children’s Book Salon in New York

19 maart 2019 - Agnes Vogt

Van 12 tot en met 14 februari 2019 vond de tweede Children’s Book Salon in New York plaats. Een prachtig programma, georganiseerd door de German Book Office, voor 26 deelnemers van uit de hele wereld. Uit Nederland was Lucienne van der Leije van Querido Kind aanwezig en ikzelf namens het Nederlandse Letterenfonds. Ik heb in die drie dagen zoveel interessante informatie gekregen over de Amerikaanse kinderboekenmarkt, dat ik daar graag wat uitgebreider verslag van doe.

Lees meer
In Hollandse sfeer

In Hollandse sfeer

Bologna 2018

4 april 2018 - Agnes Vogt

Van maandag 26 tot en met donderdag 29 maart vond de 55ste editie van de internationale kinderboekenbeurs in Bologna (BCBF) plaats. Met meer dan 26.000 bezoekers uit 100 landen en 1.390 stands is het de grootste beurs ter wereld die zich volledig richt op kinderboeken en -media. Zo’n 14 Nederlandse uitgevers(groepen) hadden dit jaar een stand, in een nieuwe, lichte hal. De stand van het Nederlands Letterenfonds was op en top in Hollandse sfeer met beelden van koeien en velden van Hans van der Meer uit Het koeienparadijs met tekst van Bibi Dumon Tak.

Lees meer
Het Bologna van Azië

Het Bologna van Azië

Agnes Vogt bezoekt kinderboekenbeurs van Shanghai

30 november 2016 - Agnes Vogt

Agnes Vogt bezocht deze maand namens het Letterenfonds de Shanghai Children’s Book Fair. De Nederlandse illustrator Loes Riphagen viel onverwachts in de prijzen met haar prentenboek Bij de neus genomen. Ook was er veel aandacht voor het werk van Fiep Westendorp, met een tentoonstelling naar aanleiding van de publicatie van Chinese vertalingen van twaalf titels van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp.

Lees meer
Boekenbeurs van Göteborg

Boekenbeurs van Göteborg

27 september 2016 - Agnes Vogt

Van 22 t/m 25 september 2016 vond in Göteborg voor de 31ste maal de Bokmässan plaats. Ik was er zelf voor het eerst en was onder de indruk van de beurs – drukbezocht door uitgevers en publiek, goed georganiseerd en een interessant inhoudelijk programma.

Lees meer
Fiera del libro per ragazzi di Bologna, 4-7 april 2016

Fiera del libro per ragazzi di Bologna, 4-7 april 2016

22 april 2016 - Agnes Vogt

De stand van het Letterenfonds en de Children’s Books from Holland-brochure stonden dit jaar in het teken van Hieronymus Bosch, dankzij het prachtige werk van Thé Tjong-Khing.

Lees meer
Embrace the future now

Embrace the future now

Shanghai, 10-15 november 2015

2 december 2015 - Agnes Vogt

Series, maatschappelijke ambities, Amerikaanse import, gespecialiseerde prentenboekwinkels, een snel groeiende middenklasse en kinderen die negen uur per dag schoolgaan. Begin november kreeg Agnes Vogt een crash course in het Chinese uitgeeflandschap voor kinderen en jongeren. Op uitnodiging van de China Shanghai International Children’s Book Fair (CCBF) nam ze deel aan het internationale fellowship programma dat voor een select aantal internationale kinder- en jeugdboekenenspecialisten werd georganiseerd. Een impressie.

Lees meer
Bologna 2015

Bologna 2015

8 april 2015 - Agnes Vogt

De kinderboekenbeurs in Bologna is ieder jaar een startsein voor de lente. Dit jaar geldt dat meer dan ooit, want terwijl in Nederland vluchten gecanceld worden vanwege hevige storm, schijnt in Bologna volop de zon en bloeit de handel in Nederlandse jeugdliteratuur.

Lees meer
Guadalajara International Book Fair

Guadalajara International Book Fair

Mexico

5 december 2014 - Agnes Vogt

De afgelopen dagen zijn we op de boekenbeurs in Guadalajara, Mexico, geweest. Het aantal stands en met name tafels in het rechtencentrum zijn zichtbaar gegroeid sinds 2009, toen we voor het laatst op de deze beurs waren.

Lees meer
Bologna 2014

Bologna 2014

28 maart 2014 - Agnes Vogt

De 51ste kinderboekenbeurs in Bologna is gisteren, donderdag 27 maart, beëindigd. Het Nederlands Letterenfonds heeft deelgenomen met een stand waarin we buitenlandse uitgevers informeerden over klassieke en hedendaagse Nederlandse kinderliteratuur, in gesprekken en via de folders Children’s Books from Holland en The little pharmacy of children’s books.

Lees meer

Agnes Vogt

Specialist internationaal

internationaal presenteren en promoten

Kinder- en jeugdliteratuur

[email protected]