Programma's

Vertalershuis Amsterdam

Vertalers

Het Vertalershuis Amsterdam zet zich in voor deskundigheidsbevordering en talentontwikkeling voor literair vertalers uit het Nederlands. Het huis biedt doorlopend plaats aan vijf vertalers van Nederlandse literatuur in alle genres. Zij kunnen minimaal twee weken en maximaal twee maanden in het Vertalershuis werken, hun netwerk versterken en zich onderdompelen in de Nederlandse taal en cultuur. Daarnaast organiseert het Vertalershuis Amsterdam vertaalworkshops in binnen- en buitenland en evenementen rondom het literair vertalen, zoals de jaarlijkse Literaire Vertaaldagen en het talentontwikkelingstraject The Chronicles & de Vertalersfabriek.

Het Vertalershuis Amsterdam is gelegen in Amsterdam-Zuid, op een steenworp afstand van het Vondelpark en het Concertgebouw en de drie grote musea, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum.

De vijf kamers in het Vertalershuis zijn voorzien van een computer met internet en een goede bureaustoel. Eén van de kamers is rolstoeltoegankelijk. Op de begane grond en in het souterain is een een grote workshopruimte annex bibliotheek met zowel literatuur als naslagwerken. Op de eerste verdieping is een gemeenschappelijke keuken met serre en terras.

Heropening

Het Vertalershuis Amsterdam heropent, na een grote verbouwing, op woensdag 21 juni 2023 de deuren.
Aanvragen voor een verblijf in 2024 zijn welkom. De planning voor de tweede helft van 2023 is inmiddels vastgesteld. Het online aanvraagformulier vindt u op deze website onder Subsidies > Verblijf Vertalershuis Amsterdam.

Het Vertalershuis Amsterdam is lid van RECIT, het Europese netwerk van vertalershuizen. Zie www.re-cit.org.

Het Vertalershuis is opgericht in 1991 - mede op initiatief van Nelleke van Maaren - en is een onderdeel van het Nederlands Letterenfonds.

Contact

Vertalershuis Amsterdam
tel. +31 (0)20 520 70 30
e-mail: vertalershuis@letterenfonds.nl
website: www.vertalershuis.nl

Bezoekadres vanaf 21 juni 2023

Vertalershuis Amsterdam
Van Breestraat 19
NL 1071 ZE Amsterdam

Marije de Bie

Contact

Marije de Bie

Programmamedewerker

[email protected]

Machteld de Vries

Contact

Machteld de Vries

Bureaumedewerker

[email protected]