Stripmakers

Stripmakers

Boek een Stripmaker via de Schrijverscentrale

De Schrijvercentrale brengt in 2023 de stripmaker onder de aandacht. Een hele reeks interessante stripmakers is recentelijk aan het schrijversbestand toegevoegd. Door een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zijn zij dit jaar met korting te boeken voor bijvoorbeeld een lezing, interview of workshop.

Met de opkomst en populariteit van graphic novels is de strip als literair genre volwassen geworden. Op scholen worden graphic novels steeds vaker geaccepteerd voor de leeslijst. Stripworkshops stimuleren op een originele, aansprekende manier het begrip van verhalen en verteltechnieken. Hoe bouw je een personage op? Hoe druk je emotie uit? Hoe verbeeld je een thema?

Lezingen van stripmakers zijn aantrekkelijk voor publiek, omdat de stripmaker zijn of haar werk op groot scherm kan laten zien: de combinatie van woord en beeld geeft het verhaal een extra dimensie. Graphic novels lopen uiteen qua thematiek, waardoor er voor allerlei thematische lezingen een passende stripmaker te vinden is.

Bij de Schrijverscentrale zijn nu ruim vijfentwintig stripmakers aangesloten, en dat aantal groeit verder gedurende het jaar.

Bekijk de werken van enkele Nederlandse stripmakers die bij de Schrijverscentrale zijn aangesloten in onderstaande video:

Workshop striptekenen van Jan Cleijne. Foto: Thomas Nondh Jansen.

Zie ook