Schrijver

Wessel te Gussinklo

Wessel te Gussinklo (1941) debuteerde in 1986 met de roman De verboden tuin, waarvoor hij de Anton Wachterprijs kreeg. Ook zijn tweede roman De opdracht (1996) werd bekroond, met zowel de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs als de F. Bordewijk-prijs. In de essaybundel Aangeraakt door goden (2003) toont hij zijn passie voor Mulisch en Mahler. Zijn persoonlijke visie op het Israëlisch-Palestijns conflict legde hij vast in het lange essay Palestina als adderkluwen (2008). In 2104 verschijnt Zeer helder licht, dat goed wordt ontvangen en wordt genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

Aangeraakt door goden

Aangeraakt door goden

(Querido, 2003, 282 pagina's)

Roman, zo luidt de aanduiding op het omslag van Aangeraakt door goden – misschien om de literaire kwaliteiten van het boek te onderstrepen, hetgeen terecht is. Enigszins misleidend is de genrebepaling intussen wel. Want Aangeraakt door goden is in de eerste plaats een essaybundel. Maar wat voor één!

Lees meer
Zeer helder licht

Zeer helder licht

(Koppernik, 2014, 239 pagina's)

The publication of Wessel te Gussinklo’s De opdracht (The Task), which was laden with literary prizes and nominations, dates from 1995. A virtuoso and rebellious novel, it received excellent reviews, but despite the encouragement, the author did not find it easy to go on writing. This year finally saw the appearance of his third novel, which announces itself as a classic from the very first pages.

Lees meer

Vertalingen