Schrijver

Toine Heijmans

Toine Heijmans (1969) is journalist bij de Volkskrant. Hij heeft drie kinderen en zeilt in zijn vrije tijd. Hij publiceerde eerder een non-fictieboek La Vie Vinex. Op Zee werd bejubeld door recensenten en boekhandelaren. Binnen twee weken was er een herdruk. De vertaalrechten voor deze debuutroman werden al voor verschijnen verkocht aan Duitsland. In 2013 werd de Franse vertaling onderscheiden met de Prix Médicis étranger.

Op zee

Op zee

(L.J. Veen, 2011, 192 pagina's)

Een leigrijze wolkenlucht, de spanning van een zeiltocht met een ongewis einde, en de angst van elke ouder om een kind kwijt te raken, zijn de ingrediënten van dit uitermate spannende verhaal. Op zee grijpt de lezer en laat niet los.Het gaat over een man van middelbare leeftijd, Donald, doodgelopen in zijn werk. Heijmans schetst uitstekend het moderne kantoorleven met zijn omzetcijfers, kilometervergoedingen, beoordelingssystematieken en nutteloze gesprekken met klanten. Donald gaat drie maanden solozeilen op de Atlantische oceaan en op Noordzee en hoopt terug te komen als een leukere man voor zijn vrouw Hagar. De laatste etappe, de 200 mijl van Tyborøn naar Harlingen zal hij volgens…

Lees meer
Pristina

Pristina

(Atlas Contact, 2014, 347 pagina's)

In this intricately structured novel, Heijmans delivers a compelling examination of the relative nature of our roots and the loneliness of the asylum seeker, for whom home has become an abstract concept. He contrasts this with the rigidity of a clinical system that mas­querades as humane.

Lees meer
Zuurstofschuld

Zuurstofschuld

(Pluim, 2021, 336 pagina's)

The day that Walter Welzenbach climbs his first mountain marks the rest of his life: he never wants to do anything else. Now he is at his final peak, a dizzying 8188 meters high, looking down at his loneliness.

Lees meer

Vertalingen