Schrijver

Judith Eiselin

Judith Eiselin (1970) kreeg de liefde voor kinderkunst van huis uit mee en wist vanaf haar zesde jaar dat ze schrijfster wilde worden. Ze studeerde af in de historische en moderne letterkunde op een doctoraalscriptie over Toon Tellegen, schreef tien jaar kinderboekrecensies voor NRC Handelsblad en zat in de Griffeljury en de jury van de Gouden Uil. Levendigheid, lucht, humor en ‘waarheid’, het treffende, veelzeggende detail en een goede spanningsboog zijn voor haar de belangrijkste elementen van een goed kinderboek.

De ogen van Jesleia

De ogen van Jesleia

(Querido Kind, 2004, 232 pagina's)

De ogen van Jesleia is het originele debuut van jeugdliterair criticus Judith Eiselin. De 11-jarige Juliette wint met een slagzin voor ‘De Speelgoedreus’ een vliegreis naar een eilandje in de Zuidzee: Jesleia. Op het eerste gezicht een tropisch droomeiland. Al gauw blijken er echter geheimzinnige dingen aan de hand te zijn, zoals een geheimzinnig gezoem en geheimschrift.

Lees meer
Jim

Jim

(Querido Kind, 2010, 224 pagina's)

Judith Eiselin, along with authors like Astrid Lindgren and Guus Kuijer, is one of that rare group of children’s writers who are capable of fully immersing themselves in the heads of their young characters. In Jim, a dynamic holiday adventure with an ingenious plot and a dash of mystery, that head belongs to eleven-year-old Kiki Moerman. She is a pretty unremarkable, “just plain ordinary” girl, but Eiselin portrays her in such an extraordinary way that you can’t help but love her.

Lees meer