Programma's

Stripmakers

Boek een Stripmaker via de Schrijverscentrale

Literaire organisaties

De Schrijvercentrale brengt in 2023 de stripmaker onder de aandacht. Een hele reeks interessante stripmakers is recentelijk aan het schrijversbestand toegevoegd. Door een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zijn zij dit jaar met korting te boeken voor bijvoorbeeld een lezing, interview of workshop.

Lees meer

Kopje Koffie podcast

Duitstalige boekenpodcast

Literaire organisaties, Internationale festivals, Uitgevers

De Nederlandse Ambassade in Berlijn en het Nederlands Letterenfonds produceren in samenwerking met Literatuur Vlaanderen en de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen voor Duitstalige lezers en luisteraars de boekenpodcast Kopje Koffie. Hierin worden schrijvers uit de Lage Landen geïnterviewd naar aanleiding van een recente vertaling van hun werk in het Duits.

Lees meer

Boek een dichter

Speciaal Poëzieweek-tarief voor onderwijs, bibliotheken, boekhandels en culturele organisaties

Literaire organisaties, Schrijvers

Poëzie komt nog meer tot leven als ze wordt voorgelezen. Klank en ritme nemen je mee, opeens snáp je het gevoel van het gedicht. Met de actie ‘Boek een dichter’ van De Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds kunnen scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele organisaties een of meer dichters tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief boeken in aanloop naar en tijdens Poëzieweek 2024. Het optreden kan plaatsvinden in de periode van 1 januari t/m 31 januari 2024.

Twijfel je over welke schrijver het beste bij je doelgroep past? De Schrijverscentrale bemiddelt voor Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Zij helpen je graag met het vinden van de juiste match voor een auteursbezoek.

Lees meer

Letteren Live

Archief: literaire talkshow 2019-2021

Literaire organisaties, Literaire tijdschriften, Letterkundigen, Vertalers, Uitgevers, Schrijvers

Letteren Live was een literaire talkshow van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds. Het programma werd gepresenteerd door Marjolijn de Cocq en een wisselende ‘interviewer van dienst’, en eerder door Ronald Ockhuysen en Roos van Rijswijk. In elke editie stonden twee nieuwe boeken, twee gesprekken met een schrijver of vertaler centraal. Daarnaast was er een column of voordracht. De afleveringen zijn terug te kijken op het YouTube-kanaal van het Letterenfonds.

De video’s mogen vrijelijk gedeeld worden door boekhandels, uitgeverijen en anderen die literatuur graag mee onder de aandacht brengen. U kunt deze downloaden of de insluitcode (embed code) kopiëren via het YouTube-kanaal.

Lees meer