Subsidies

Geïllustreerde kinder- en jeugdliteratuur

Voor geïllustreerde kinder- en jeugdliteratuur die zich door een bijzondere kwaliteit van tekst en beeld onderscheidt van het reguliere aanbod, is voor uitgevers een subsidiebijdrage beschikbaar. Bij de bepaling van die kwaliteit is de relatie tussen tekst en beeld van belang. De uitgave moet een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van originele Nederlands- en Friestalige kinder- en jeugdliteratuur.

Voor wie   Voor wat   Deadlines
Uitgevers
  Productiekosten
  4 maart 2022
12 juni 2022
Vanaf heden doorlopend

NB

De subsidieregelingen Geïllustreerde kinder- en jeugdliteratuur en Literaire uitgaven zullen in oktober 2022 samengevoegd gaan worden. Tot die tijd kunnen uitgeverijen aanvragen voor Geïllustreerde kinder- en jeugdliteratuur via het formulier Literaire uitgaven indienen (via de button hieronder).

Aanvraag

Een uitgever dient ten minste drie maanden voor de publicatie schriftelijk een aanvraag in, vergezeld van een calculatieformulier (zie Downloads), het manuscript met originele illustraties en een model van de beoogde vormgeving van het boek. Als de aanvraag in behandeling is genomen, wint het bestuur advies in bij een vaste commissie van onafhankelijke deskundigen. Mede op grond van dit advies neemt het bestuur een besluit.

Ga naar aanvraagformulier

Downloads

Ilonka Reintjens

Contact

Ilonka Reintjens

waarnemend afdelingshoofd

[email protected]

Agnes Vogt

Contact

Agnes Vogt

Afdelingshoofd

[email protected]