Evenementen

Hebban online leesclubs

Hebban online leesclubs

Shortlist Europese Literatuurprijs

1 jul-31 augustus 2020

Voor de jubileumeditie van de Europese Literatuurprijs 2020 koos niet alleen een vakjury, maar ook een studentenjury een shortlist van vijf titels. Hebban.nl, boekensite en lezerscommunity, organiseert online leesclubs rond de vijf titels.

Lees meer
Vertalen en muziek

Vertalen en muziek

Nu aanmelden Literaire Vertaaldagen 2019

13-14 december 2019

Het programma voor de Literaire Vertaaldagen 2019 is bekend, de inschrijving is geopend. De eenentwintigste Literaire Vertaaldagen worden gehouden op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019 in Amsterdam. Thema is dit jaar ‘Vertalen en muziek - het dienen van twee muzen’. Aanmelden voor een van de workshops op zaterdag kan tot en met 13 oktober, aanmelden voor de symposiumdag op vrijdag kan tot en met 8 december via het Vertalershuis Amsterdam.

Lees meer

Vertalersgeluktournee

11 april t/m 28 mei 2019

11 apr-21 juni 2019

Vertalers zijn schaduwkunstenaars. Dansers in het donker, mimetische kunstenaars, acteurs zonder lichaam die louter taal voor het voetlicht brengen. Tijdens de Vertalersgeluktournee vertellen de vertalers die zijn genomineerd voor de Europese Literatuurprijs over hun werk. De tournee start op donderdag 11 april 2019 in Amsterdam, is vervolgens in Groningen, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam, Maastricht en Eindhoven, om op dinsdag 28 mei te eindigen in Nijmegen.

Lees meer
Frankfurter Buchmesse 2016

Frankfurter Buchmesse 2016

Dit is wat wij delen

19-23 oktober 2016

Nederland en Vlaanderen presenteren zich in 2016 gezamenlijk als gastland op de Frankfurter Buchmesse. Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren nemen de praktische organisatie van de gastlandpresentatie op zich.

Lees meer
Internationale Boekenbeurs Bogotá

Internationale Boekenbeurs Bogotá

Nederland gastland

19 apr-2 mei 2016

Nederland is eregast op de Filbo, de internationale boekenbeurs in Bogotá, Colombia​. De beurs vindt plaats van 19 april tot 2 mei 2016 en is na die van Guadalajara en Buenos Aires de grootste publieksbeurs van Latijns-Amerika. Meer dan vijftien Nederlande schrijvers en illustratoren treden op tijdens het literaire programma, dat de volle twee weken van de beurs zal duren.

Lees meer

Café Amsterdã

26 aug-5 september 2015

Van 26 augustus t/m 5 september vindt in São Paulo en Rio de Janeiro in Brazilië het tiendaagse festival Café Amsterdã plaats. Aan het festival nemen deel: Arjen Duinker, Arnon Grunberg, Toine Heijmans, Marjolijn Hof, Janny van der Molen, Barbara Stok, Tommy Wieringa en Ton Meijer.

Lees meer
Non-fictie conferentie

Non-fictie conferentie

Stress testing the genres

1-2 mei 2015

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei a.s. organiseert het Nederlands Letterenfonds de 9e editie van de tweejaarlijkse non-fictie conferentie. De internationale expert-meeting staat in het teken van het thema ‘fictie in non-fictie’.

Lees meer

Debutanten op landelijke podia

11 mrt-30 juni 2015

Negen Letterenfonds-debutanten presenteren hun werk op vier landelijke podia. Mohammed Benzakour (Yemma), Naomi Rebekka Boekwijt (Pels), Ilse Bos (Troep), Mano Bouzamour (De belofte van Pisa), Pauline Genee (Duel met paard), Bertram Koeleman (De huisvriend), Roman Helinski (Bloemkool uit Tsjernobyl), Elisabeth van Nimwegen (De smaak van ijzer) en Marjoleine Oppenheim-Spangenberg (Over zij en ik) treden samen en solo op.

Lees meer
‘O lásce a nizozemí’

‘O lásce a nizozemí’

‘Over liefde en de Lage Landen’ in Praag

14-15 januari 2015

Op 14 en 15 januari 2015 organiseert het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met het Archa Theater in Praag de manifestatie ‘O lásce a nizozemí’ (‘Over liefde en de Lage Landen’).

Lees meer

Nanfang International Literary Festival

Vier Nederlandse auteurs naar China

18-24 augustus 2014

Van 18 – 24 augustus vindt in Guangzhou het Nanfang International Literary Festival plaats. Het festival richt de aandacht op recent in het Chinees vertaalde Nederlandse fictie en non-fictie. Er zullen vier Nederlandse auteurs deelnemen aan het festival: Jos de Mul, Abram de Swaan, Jelle Reumer en Kader Abdolah. Ook sinoloog / vertaler Mark Leenhouts is uitgenodigd.

Lees meer