nieuws

Weve en Westera bekroond met Woutertje Pieterse Prijs

14 april 2015

In de Openbare Bibliotheek Amsterdam is op 11 april de Woutertje Pieterse Prijs 2015 uitgereikt aan Bette Westera en Sylvia Weve voor Doodgewoon. De dichtbundel kwam mede tot stand met ondersteuning van een werkbeurs van het Letterenfonds; Bette Westera ontving een beurs voor het schrijven van gedichten en Gottmer ontving een bijdrage voor de uitgave van geïllustreerde kinder- en jeugdboekliteratuur.

De jury van de Woutertje Pieterse Prijs 2015 is lovend over het levensgrote thema ‘de dood’ dat centraal staat in Doodgewoon en gepakt is in poëzie en beeld:

De taal is vormvast, de illustraties divers en zeer passend, kleurrijk en rijk aan beeldkracht, het samengaan van tekst en beeld is meesterlijk. Doodgewoon is een themaboek dat ons diep geraakt heeft.

De bundel viel ook op tijdens de boekenbeurs in Bologna.

In 2013 ontvingen Sylvia Weve en Bette Westera twee prijzen voor hun gezamenlijke boek Aan de kant ik ben je oma niet!. Sylvia Weve ontving het Gouden Penseel voor haar illustraties en Bette Westera een Vlag & Wimpel van de Griffeljury.

De Woutertje Pieterse Prijs wordt, al sinds 1988, jaarlijks uitgereikt voor het beste Nederlandstalige jeugd- of kinderboek.

Agnes Vogt

Contact

Agnes Vogt

Specialist internationaal

[email protected]