nieuws

literaire non-fictie & filosofie

ELV-cursussen voor vertalers in het Nederlands

7 april 2015

Van 25 tot en met 28 augustus organiseert het Expertisecentrum Literair Vertalen (ELV) maar liefst twee cursussen voor vertalers in het Nederlands: een Intensieve Cursus voor vertalers uit het Engels en Italiaans met als genre non-fictie en een Intensieve Cursus voor vertalers uit het Duits en Frans met als genre filosofie. Aanmelden voor een Intensieve Cursus kan tot 19 april 2015.

Voor toelating vindt een selectie plaats, onder meer op grond van achtergrond, motivatie en de antwoorden op een vragenlijst waaruit de daadwerkelijke ambitie voor een literaire vertaalloopbaan blijkt. Een proefvertaling kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Meer informatie over de aanmeldprocedure vindt u via deze links:
- Intensieve Cursus voor vertalers uit het Engels en Italiaans, genre literaire non-fictie
- Intensieve Cursus voor vertalers uit het Duits en Frans, genre filosofie
Aanmelden voor deze cursussen kan tot en met 19 april 2015 bij het ELV.

De Intensieve Cursussen vormen samen met de Zomercursus voor vertalers uit het Nederlands de ELV Summer School. De Zomercursus voor vertalers Nederlands-Engels en Nederlands-Italiaans duurt van 17 t/m 28 augustus. Voor meer informatie zie: Zomercursus.

Het Expertisecentrum Literair Vertalen (ELV) is een samenwerkingsverband van de KU Leuven en de Universiteit Utrecht. De missie van het ELV is om de kwaliteit van het vertalen in en uit het Nederlands een impuls te geven door middel van hoogwaardige cursussen en het delen van kennis via hun website.