nieuws

Nederlands Letterenfonds genomineerd

International Literary Translation Initiative Award

19 maart 2015

We zijn trots. Het Nederlands Letterenfonds is genomineerd voor de International Literary Translation Initiative Award 2015. De winnaar wordt op 14 april a.s., op een gala-avond tijdens de London Book Fair bekendgemaakt.

Het Nederlands Letterenfonds is in goed gezelschap, ook Asymptote Journal uit Taiwan en het Chinese Paper Republic maken kans op de International Literary Translation Initiative Award 2015.

Tijdens een gala-avond op 14 april 2015 in Londen, gepresenteerd door Gavin Esler (BBC), worden de winnaars van de International Excellence Awards 2015 bekendgemaakt. Met deze prijzen worden grote succesen uit de internationale uitgeefwereld bekroond - in maar liefst 18 categorieën, varierend van de International Literary Agent Award tot de International Education Initiatives Award.

Initiatieven uit het Nederlands taalgebied haalden maar liefst zes keer de shortlist, onder de genomineerden zijn naast het Nederlands Letterenfonds ook Elsevier Science Direct (in de categorie Accessible Books Consortium Award for Accessible Publishing - Publisher), BooXtream (in twee categorieën: Accessible Books Consortium Award for Accessible Publishing - Initiative en Publishers Weekly International Book Industry Technology Supplier Award), en de Belgische uitgeverijen Van In (in de categorie International Educational Learning Resources Award) en Clavis (in de categorie International Trade Children’s and Young Adult Publisher Award).

Meer informatie over de International Excellence Awards 2015 is te vinden op de websites van Midas PR en de London Book Fair.