agenda

Van Eyck Academie, Maastricht

Maartje Wortel ontmoet A.H.J. Dautzenberg

24 februari 2015

http://www.janvaneyck.nl/home/maartje-wortel-ontmoet-a.h.j-dautzenberg/

Op uitnodiging van de jonge Nederlandse schrijfster Maartje Wortel, writer-in-residence aan de Van Eyck, zal schrijver A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) haar bezoeken en over haar werk praten. Deze ontmoeting vindt in eerste instantie plaats in de beslotenheid van haar schrijfstudio. Op dinsdag 24 februari om 19.30 uur zullen zij een openbaar gesprek voeren over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

Maartje Wortel verblijft twee maanden aan de Van Eyck Academie als writer-in-residence. Dit verblijf wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds in het kader van het [Wanderlust-programma])(http://www.letterenfonds.nl/nl/wanderlust).

Maartje Wortel (1982) volgde de opleiding Beeld & Taal aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In 2007 won ze de Write Now!-wedstrijd voor literair talent. Ze publiceerde verhalen in Passionate, De Brakke Hond en De Gids en schreef columns voor NRC Handelsblad. Ze debuteerde met de verhalenbundel Dit is jouw huis in 2009. Ze won er de Anton Wachterprijs 2010 mee, en kreeg de Nieuw Proza Prijs Venlo 2010 voor het verhaal ‘Kranten’, dat in de bundel is opgenomen. Haar roman Half mens werd voor verscheidene prijzen genomineerd. In januari 2014 verscheen haar derde boek *IJstijd *waarvoor ze de BNG Bank Literatuurprijs ter waarde van €15.000 ontving en dat nu is genomineerd voor de longlist van de Libris Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil.

A.H.J. Dautzenberg debuteerde in 2010 met de verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. Daarna volgden de romans Samaritaan (2011, nominatie AKO Literatuurprijs) en Extra tijd (2012) en de pamfletten Rock-€-Roll *(2011) en *Rafelranden van de moraal (2013). De unieke stem van Dautzenberg wordt opgemerkt door pers en publiek, zijn uitdagende uitspraken en omstreden steunbetuigingen evenzeer.

Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Tafel (2004) en Terrein (2010). In 2013 verscheen zijn roman Naar Whitebridge. Zijn gedichten zijn in meerdere talen vertaald en hij wordt veelvuldig uitgenodigd voor internationale poëziefestivals. Hij is redacteur van de literaire tijdschriften Terras en De Revisor en als adviseur Literatuur verbonden aan de Van Eyck Academie.

Locatie: Van Eyck auditorium
gratis entree

Iedereen welkom!

Zie ook: