agenda

Wanderlust-programma

Maartje Wortel op Van Eyck-academie

5 jan-5 maart 2015

Maartje Wortel verblijft twee maanden als writer-in-residence aan de Van Eyck academie in Maastricht. Het writer-in-residence programma is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds en de Van Eyck-academie. De gastschrijvers werken tijdens hun verblijf in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers.

Maartje Wortel (1982) volgde de opleiding Beeld & Taal aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In 2007 won ze de Write Now!-wedstrijd voor literair talent. Ze publiceerde verhalen in Passionate, De Brakke Hond en De Gids en schreef columns voor NRC Handelsblad. Ze debuteerde met de verhalenbundel Dit is jouw huis in 2009. Ze won er de Anton Wachterprijs 2010 mee, en kreeg de Nieuw Proza Prijs Venlo 2010 voor het verhaal ‘Kranten’, dat in de bundel is opgenomen. Haar roman Half mens werd voor verscheidene prijzen genomineerd. In januari 2014 verscheen haar derde boek IJstijd.

Op dinsdag 24 februari 2015 om 19.30 uur zullen Maartje Wortel en schrijver A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) een openbaar gesprek voeren over literatuur, schrijven, compositie en hun beider werk onder leiding van dichter en schrijver Erik Lindner.

Het initiatief van de Jan van Eyck-academie en het Letterenfonds maakt deel uit van Wanderlust, het programma van het Letterenfonds dat talentvolle schrijvers en bemiddelaars een kans biedt zich verder te ontwikkelen door samen te werken met buitenlandse kunstenaars of een verblijf in een internationale omgeving.

Zie ook: