agenda

Writer in residence programma 2015

Eleanor Catton als WiR in Amsterdam

1 mei-15 juni 2015

http://www.letterenfonds.nl/en/residency-for-writers-in-amsterdam

Van mei tot medio juni is de Nieuw-Zeelandse schrijfster Eleanor Catton te gast als writer in residence aan het Spui in Amsterdam.

Eleanor Catton (Ontario, Canada, 1985) is opgegroeid in Nieuw-Zeeland. Ze was 22 toen ze haar debuutroman The Rehearsal schreef. Het boek viel direct in de prijzen en werd genomineerd voor de Orange Prize. Met haar tweede boek The Luminaries won Eleanor Catton de Man Booker Prize. Daarmee was ze de jongste laureaat van deze prestigieuze prijs ooit.

In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij Anthos. Al wat schittert, de vertaling door Gerda Baardman en Jan de Nijs van The Luminaries werd in 2014 gepubliceerd; in 2009 verscheen De repetitie in vertaling van Rob van Essen.

Tijdens haar residentieperiode zal Eleanor Catton een reeks optredens verzorgen:

  • Op donderdag 7 mei (van 20:00 tot 22:00 uur) organiseert de studievereniging Engelse Taal en Cultuur (UvA) een literaire avond in Spui25, waar twee panels en een moderator een pitch houden over een boek dat hun leven veranderde. Eleanor Catton zal één van deze pitches verzorgen. Reserveringen lopen via de website van Spui25.
  • Catton treedt op vrijdag 15 mei op tijdens het internationale literatuurfestival City2Cities; ze spreekt in Utrecht over haar met de Man Booker Prize bekroonde roman Al wat schittert. Meer informatie en kaartverkoop op de City2Cities-website.
  • Op vrijdag 16 mei is Eleanor Catton een van de deelnemende auteurs aan de leesclubs op het Das Magazin Festival in Amsterdam.
  • Vrijdag 29 mei: voordracht op het Spui tijdens de Amsterdamse Boekennacht.
  • Dinsdag 2 juni: optreden bij Literair Dispuut Flanor in Groningen. Kaartverkoop loopt via de website van SLAG, Stichting Literaire Activiteiten Groningen.

Zie ook:

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

[email protected]