agenda

Writer in residence programma 2015

Mikhail Shishkin Sjisjkin als WiR in Amsterdam

16 mrt-30 april 2015

Van medio maart tot eind april is de Russische schrijver Michaïl Sjisjkin te gast in onze Amsterdamse Schrijversresidentie aan het Spui.

Michaïl Sjisjkin (Moskou, 1961) studeerde Engels en Duits in Moskou. Nadien oefende hij verschillende beroepen uit, van straatveger tot vertaler. Sjisjkin debuteerde in 1993 met het korte verhaal Kalligrafieles. Ondertussen is hij uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Russische schrijvers van dit moment. Zijn werk wordt vergeleken met dat van grote namen uit de Russische literaire traditie zoals Tolstoj, Poesjkin en Tsjechov en werd bekroond met de drie grootste literaire prijzen in Rusland: de Russian Booker Prize, de Big Book Award en de National Bestseller Award. Sinds 1995 woont hij in Zurich.

Zijn recentste werk Onvoltooide liefdesbrieven werd in meer dan vijfentwintig talen vertaald, en werd in Nederland genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2014. Sjisjkins romans verschijnen in Nederland in vertaling van Gerard Cruys bij uitgeverij Querido. Venushaar is genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2015 én voor de Filter Vertaalprijs 2015.

Op woensdagavond 29 april 2015 treedt Sjisjkin op in de Centrale Bibliotheek Den Haag (Writers Unlimited-festival); samen met journalisten Michel Krielaars en Oksana Chelicheva gaat hij in op het thema Dealing with Putin. Voertaal: Engels.

Zie ook:

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

[email protected]