nieuws

Georganiseerd door Letterenfonds en Bookalicious

4e Amsterdam Fellowship for International Publishers

1 september 2011

Van 2 tot en met 7 september 2011 vindt het Amsterdam Fellowship for International Publishers plaats. Acht redacteuren van toonaangevende buitenlandse uitgeverijen brengen een bezoek aan Amsterdam om kennis te maken met Nederlandstalige literatuur en het Nederlandse boekenvak. Het Fellowship beoogt het Nederlandse boekenvak te promoten als dynamische, internationaal georiënteerde bedrijfstak, om relaties te verstevigen en informatie uit te wisselen en om Nederlandstalige boeken te promoten.

De deelnemers aan het Amsterdam Fellowship 2011 zijn:

  • Felice di Basilio, Elliot Edizioni (Italië)
  • Marie Brocks Larsen, Turbine Forlaget (Denemarken)
  • Kirsty Dunseath, Weidenfeld & Nicolson (Verenigd Koninkrijk)
  • Tim Jung, Arche Verlag (Duitsland)
  • Adam Kubat, Vakat (Tsjechië)
  • Raphaëlle Liebaert, Ed. Christian Bourgois (Frankrijk)
  • Andrea Schulz, Harcourt Mifflin (USA)
  • Nicol Stassen, Protea Boekhuis (Zuid-Afrika)

De hoofdmoot van het fellowshipprogramma bestaat uit bezoeken aan uitgeverijen en de fellows bezoeken Manuscripta, de jaarlijkse feestelijke opening van het boekenseizoen voor het boekenvak en publiek.

Het Amsterdam Fellowship for International Publishers wordt georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds en Bookalicious Literaire Dienstverlening, en is mogelijk dankzij ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds, de CPNB en diverse uitgeverijen.

Het Amsterdam Fellowship for International Publishers vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. De eerste drie edities waren succesvol en leidden tot groot enthousiasme bij zowel de fellows als bij de Nederlandse uitgevers. Deelnemers aan vorige edities gaven sindsdien ook Nederlandse boeken in vertaling uit, waaronder Kader Abdolah (Italië), Jan Brokken (Italië en Frankrijk), Herman Koch (Frankrijk), Hugo Claus (Duitsland), Threes Anna (Canada), Danielle Hermans (Spanje) en Anna Enquist (Tsjechië).

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie:

Mireille Berman

Contact

Mireille Berman

Coördinator gastlandschap Leipziger Buchmesse 2024

[email protected]