agenda

Writer in residence aan het Spui

Roderik Six in Amsterdam

22 sep-17 november 2014

Van 22 september tot 17 november is de Vlaamse auteur Roderik Six te gast in onze Amsterdamse Schrijversresidentie aan het Spui.

Roderik Six (1979) is journalist en columnist bij het weekblad Knack, schrijver van korte verhalen en voormalig jurylid van de Gouden Boekenuil. Op 9 oktober verschijnt bij De Bezige Bij De Boekendokter van Thomas Blondeau (1978–2013) en Roderik Six. Verder werkt Six tijdens zijn residentieperiode aan zijn tweede roman.

Zijn eerste roman Vloed (2012) sloeg in als een bom. Hij won er de Bronzen Uil 2012 mee en het leverde hem een premie op van de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen. Het boek vertelt het verhaal van vier vrienden die plots met een zondvloed worden geconfronteerd. Ze zitten vast op het dak van een op een berg gelegen studentenhuis en vluchten in drugs.

Op vrijdag 24 oktober (om 16.30 uur) presenteert Roderik Six bij Athenaeum Boekhandel De boekendokter, dat hij met wijlen Thomas Blondeau schreef. Jamal Ouariachi interviewt Six, aansluitend is er een voorlees - en signeersessie.

Op vrijdag 31 oktober 2014 verzorgt Six een (besloten) college aan de VU Amsterdam over zijn schrijverschap en werk.

In 2013 maakte Roderik Six deel uit van de groep auteurs die deelnam aan het door het Nederlands Letterenfonds, Vlaams Fonds voor de Letteren en Taalunie georganiseerde schrijversprogramma Ken je Buren. Six was binnen dat programma gekoppeld aan auteur Ilja Leonard Pfeijffer, en maakte een toernee langs boekwinkels in Vlaanderen en Nederland.

Links

Trailer ‘Vloed’

Roderik Six (& Thomas Blondeau) over zijn boek De boekendokter op WhyIlovethisbook.com

“Het is een samenwerking met de vorig jaar jammerlijk veel te vroeg overleden Thomas Blondeau. Het concept van de boekendokter gaat over hoe de literatuur een helende werking kan hebben.”

Roderik Six over De regenboog van de zwaartekracht van Thomas Pynchon op WhyIlovethisbook.com

“Ik vind het een bijzondere uitdaging en het is stilistisch ook heel sterk en heel grappig geschreven, maar je moet er wel een paar maanden voor uittrekken.”

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

[email protected]