agenda

Jannah Loontjens naar NIAS

1 september 2014 - 31 januari 2015

Van 1 september 2014 tot en met 31 januari 2015 verblijft Jannah Loontjens op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds aan het NIAS (Netherlands Institute for Advanced Study) in Wassenaar als writer-in-residence. Zij zal daar werken aan een non-fictieboek met de werktitel Heidegger en ik, waarin zij een autobiografische verkenning doet in haar denken en leven naar de rol van het werk van Martin Heidegger. Jannah Loontjens werd voor deze positie voorgedragen door uitgeverij Ambo|Anthos.

Jannah Loontjens (1974) is filosoof en schrijver. In 2007 debuteerde zij met de roman Veel geluk. Haar tweede roman Hoe laat eigenlijk (2011) werd genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs. In 2013 vescheen de essaybundel Mijn leven is mooier dan literatuur, gevolgd door de roman Misschien wel niet die op 22 augustus jongstleden in de Amsterdamse Athenaeum boekhandel ten doop werd gehouden.

Het writer-in-residence programma is een samenwerking tussen het NIAS en het Nederlands Letterenfonds, dat een verblijfsbeurs voor de geselecteerde schrijver beschikbaar stelt. Voor het academisch jaar 2015/2016 zal het fonds opnieuw een schrijver selecteren voor deze positie. Uitgevers kunnen nu reeds auteurs uit hun fonds kandideren.

groepsfoto NIAS-fellows Op woensdag 3 september vond de officiƫle inauguratie van de fellows 2014/2015 plaats in Wassenaar. Op de bovenste rij, derde van links, Jannah Loontjens. Zij wordt geflankeerd door prof.dr. Jeroen Duindam, verbonden aan de Universiteit van Leiden en Koen Haegens, werkzaam bij De Groene Amsterdammer, die de komende maanden als journalist-in-residence aan het NIAS zal verblijven. (Foto: Greetje Heemskerk)

Meer informatie:

Greetje Heemskerk

Contact

Greetje Heemskerk

Beleidsstrateeg

[email protected]