nieuws

Writer in residence in New York

Daan Heerma van Voss over Ledig House

18 juni 2014

De Nederlandse schrijver en journalist Daan Heerma van Voss verbleef gedurende de maand mei als writer in residence in het Ledig House ten noorden van New York City. De reis- en verblijfskosten werden door het Nederlands Letterenfonds vergoed.

Het Ledig House in Columbia County - beheerd door het Omi International Arts Center - is een residentie voor beeldend kunstenaars, schrijvers, musici en dansers. Het centrum ontleent zijn naam aan de locatie. Het dorpje Omi kijkt uit op de Catskill Mountains en ligt op zo’n tweeënhalf uur van New York (per trein) - te midden van het glooiend akkerland van de Hudson River Valley. Op het terrein is een beeldentuin die het hele jaar geopend is voor bezoekers.

Daan Heerma van Voss schrijft:

Het huis bevindt zich op een heuvel, de bergen vormen een onveranderlijk richtpunt dat er toch elke dag net iets anders uitziet, ze kleuren mee met het verstrijken van de dag. Aan alle kanten van het huis: (tamelijk onbegrijpelijke) beeldhouwwerken, bossen en dieren.

Lees het volledige artikel dat Heerma van Voss schreef (in De Morgen) over zijn verblijf.

De Omi organisatie ziet het als haar missie om haar gasten te introduceren in de Amerikaanse culturele wereld en ze waar mogelijk te helpen in hun verdere carrière. Schrijvers worden binnen het International Writers Residency programma ontvangen. Overdag werkt men, in stilte, aan eigen werk en ‘s avonds komt men bij elkaar voor bijvoorbeeld een bijeenkomst met New Yorkse uitgevers, redacteuren of literair agenten. De voertaal bij alle activiteiten is Engels.
Per maand is er ruimte voor ongeveer tien bewoners die allemaal een eigen slaapkamer en werkplek hebben. Voor alle maaltijden wordt gezorgd en elke avond wordt er door een kok gekookt.

Meer informatie

Het is prachtig, maar ik zou gek worden

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

[email protected]